Skip to main content
V Posavju -4.6° C Sreda, 8. februar 2023
23.10.2019
08:31
Foto: arhiv ePosavje
V Cerkljah ob Krki bo do petka potekala taktična vaja Sokol II. Pripradniki 10. pehotnega polka 1. brigade Slovenske vojske urili osnovne bojne postopke s poudarkom na ofenzivnem delovanju.

Taktična vaja Sokol II

CERKLJE OB KRKI Na vaji bodo vadbenci uporabili manevrsko strelivo, aktivnosti pa bodo potekale v sodelovanju s helikopterskimi posadkami ter brezpilotnimi letalnimi sistemi. Del vaje bo potekal v nočnih urah, premiki vojaških vozil pa ne bodo motili pretočnosti prometa.

V četrtek popoldne helikopterji in manevrsko strelivo

V sredo dopoldne in popoldne bodo sledili taktični premiki manjših vojaških kolon iz Novega mesta proti Cerkljam ob Krki, nato bodo stekle priprave na delovanje v popoldanskem in nočnem času, vojaki pa bodo prenočili na območju delovanja. V četrtek bo potekalo urjenje na območju delovanja s preleti brezpilotnih letal, med 17. in 22. uro bodo ob preletih helikopterjev uporabili tudi manevrsko strelvo, sledil bo taktični premik manjših vojaških kolon iz Cerkelj nazaj proti Novemu mestu. V petek bodo nato opravili sanacijo zemljišč, premik vojaških vozil iz Cerkelj ob Krki v matično enoto pa bodo zaključili do 14. ure.

"Pridobivanje novih znanj in dragocenih izkušenj"

Kot so še sporočili iz Slovenske vojske, "tovrstna usposabljanja omogočajo pripadnikom Slovenske vojske pridobivanje novih znanj in dragocenih izkušenj potrebnih za izvajanje osnovne naloge, ki je obramba domovine, ter ostalih nalog delovanja v okviru zavezništva."

(bš)

letališče cerklje ob krki
slovenska vojska
brežice

Pridružite se nam