Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
07.02.2022
09:20
DSO Brežice, rdeča cona
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev Brežice bodo od srede, 9. februarja, obiski znova dovoljeni. Kljub izpolnjenem pogoju PCT pred obiskom priporočajo, da opravite hitri test.

Od srede naprej obiski znova dovoljeni

BREŽICE Potem ko so zaradi pojava okužb v Domu upokojencev Brežice sredi januarja zaprli vrata za obiskovalce, jih od srede, 9. februarja, naprej znova odpirajo. Obiski bodo dovoljeni s predhodnim naročilom, glede na slabo epidemiološko sliko in izrazito povečano število novih dnevnih okužb v državi pa prosijo, "da na obisk prihajate le, če ste res prepričani, da ste zdravi in niste bili v zadnjih sedmih dnevih v rizičnem stiku. Prav tako vam priporočamo, da se neposredno pred vsakim odhodom na obisk samotestirate ali opravite hitri test, kljub temu, da izpolnjujete pogoj PCT."

Kljub PCT-ju pred obiskom priporočajo samotestiranje

Obiske bodo omogočili samo zdravim odraslim osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT in niso bile v visoko rizičnem stiku z okuženo osebo ali osebo v karanteni. Pri dokazovanju pogoja PCT se je potrebno izkazati z veljavnim osebnim dokumentom. "Prosimo vas za razumevanje in strpnost pri preverjanju PCT pogoja," dodajajo.

En obisk tedensko pri stanovalcu

Po urniku bodo obiski od ponedeljka do sobote od 9.30 do 11.30 ure in od 13.30 do 16.30 ure. "Omejeni so na eno zdravo odraslo osebo in potekajo največ 30 minut. Do nadaljnjega bo omogočen en obisk tedensko pri stanovalcu. Prosimo vas, da ves čas obiska dosledno upoštevate vsa navodila za preprečevanje prenosa virusa SARS-CoV-2: obvezna uporaba kirurške ali FFP2 zaščitne maske, ki je ni dovoljeno snemati, dosledno razkuževanje rok ter vzdrževanje priporočene medsebojne razdalje," dodajajo. Vsaj dan pred obiskom je potrebna predhodna najava v tajništvu Doma na telefonsko številko 07 49 91 700, med 9.00 in 10.30 uro ter med 12.00 in 13.00 uro.

Videoklic

Lahko pa izkoristite tudi možnost videoklica in stanovalce kontaktirate tudi preko telefona in video klicev. Prijave za video klice sprejema socialna služba vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 na telefonsko številko 07 49 91 710

(eP)

brežice
covid19
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja