Skip to main content
V Posavju 10.2° C Ponedeljek, 25. oktober 2021
25.08.2021
16:27
Nov režim vstopa v Splošno bolnišnico Brežice
Grafika: ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice bo od srede, 25. avgusta, naprej v veljavi nekaj novih ukrepov. Veljali bodo za obiskovalce hospitaliziranih bolnikov in za uporabnike zdravstvenih storitev.

Novi ukrepi v Splošni bolnišnici Brežice

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice so zaradi hitrega poslabšanja epidemiološke situacije v državi sprejeli nekaj novih ukrepov. Obiskovalce in uporabnike obveščajo, da lahko tisti z digitalno potrdilom o izpolnjenem PCT pogoju (ali so bolezen preboleli, ali so bili cepljeni ali pa imajo negativni test na COVID-19).

Obiskovalci hospitaliziranih bolnikov

Za obiskovalce hospitaliziranih bolnikov po novem velja, da bodo svojcem in morebitnim drugim obiskovalcem hospitaliziranih pacientov od srede, 25. avguta, preverjali izpolnjevanje PCT pogojev. "Istovetnost obiskovalca in potrdila o izpolnjevanju PCT pogoja obiskovalcem izkaže z osebnim dokumentom," sporočajo iz bolnišnice.

Pred vstopom v bolnišnico bodo obiskovalcem izmerili telesno temperaturo in v primeru povišane temperaturo mu bodo, kljub izpolnjevanju PCT pogoja, zavrnili možnost obiska v bolnišnici. "V kolikor obiskovalec nima PCT potrdila, se opravi epidemiološka triaža, kot je veljajo do sedaj," so zapisali v sredo dopolnjenem obvestilu.

Vhod za obiskovalce bo še vedno le skozi vhod v objekt B, vsa ostala določila glede obiskov pa ostanejo nespremenjena. 

Uporabniki zdravstvenih storitev

Od srede naprej bodo na vhodih v bolnišnične objekte boste tudi naročeni na specialistične preglede na vhodih v bolnišnico lahko izkazali izpolnjevanje PCT pogoja.

"Uslužbenci na vhodih izmerijo obiskovalcem tudi telesno temperaturo. V primeru povišane temperature ali če uporabnik kaže kakšne druge znake bolezni, se obisk v specialistični ambulanti preloži, ne glede na izpolnjevanje PCT pogoja," dodajajo.

V kolikor uporabnik zdravstvenih storitev nima PCT potrdila, se opravi epidemiološka triaža, kot je to veljalo do sedaj. 

Uporabnike Urgentnega centra Splošne bolnišnice Brežice bodo pred vhodom obravnavali na enak način, kot so jih obravnavali do sedaj. Kot pravijo, "se opravi epidemiološka triaža ne glede na izpolnjevanje PCT pogoja in se paciente razporedi skladno s pravili bolnišnice."

SPREMENJENO: 25. avgust 201, 15:07

(bš, eP)

brežice
splošna bolnišnica brežice
kor
koronavirus
covid19

Pridružite se nam