Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
30.08.2022
11:52
Otvoritev ceste Jelše - Veliki Podlog
Foto: ePosavje.com
Sredi julija so končali z obnovo ceste med Velikim Podlogom in naseljem Jelše v Mestni občini Krško. V ponedeljkovem popoldnevu so cesto, s katero bodo izboljšali prometno varnost, predali namenu.

Obnova ceste med Velikim Podlogom in naseljem Jelše

KRŠKO S projektom prenove ceste med Velikim Podlogom in Jelšo so v Mestni občini Krško zaključili celovito obnovo tega dela krajevne skupnosti, od krožišča glavne ceste Drnovo - Križaj v Velikem Podlogu do naselja Jelše, kjer so pred dvema letoma celovito uredili komunalno infrastrukturo. Vrednost del je znašala 182.000 evrov, z naložbo pa bodo izboljšali prometno varnosti vseh udeležencev v prometu.

"Veselimo se naslednjih projektov"

Z novo ureditvijo so zadovoljni v Krajevni skupnosti Veliki Podlog. Njihova predsednica Karolina Cizerle pravi, "da se lahko pohvalijo in zahvalijo Mestni občini Krško za novo pridobitev in uresničitev še enega kamenčka v mozaiku infrastrukturne ureditve v naši krajevni skupnosti." Kakor izpostavlja, bo to varna pot predvsem za vse udeležence v prometu, za šoferje, pešce, kolesarje in nenazadnje tudi rolkarje. "Veseli smo, da se je ta projekt končal in se že veselimo naslednjih projektov," dodaja.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Ureditve na območju Krajevne skupnosti Veliki Podlog

Župan Mestne občine Krško Miran Stanko je ob tem dodal, da so v Krajevni skupnosti Veliki Podlog posvetilo veliko časa in denarja za ureditev komunalne infrastrukture in drugih pridobitev, ki jih je ta krajevna skupnost pridobila. "Začeli smo v naselju Gorica, kjer je bila urejena kompletna infrastruktura. Potem smo nadaljevali v samem središču krajevne skupnosti v Velikem Podlogu, kjer je bila urejena celotna komunalna infrastruktura, od ceste in ostalega. Oba dela smo spojili s cesto Jelše - Gorica, kar je logično nadaljevanje tega projekta," dodaja.

S projekti bodo nadaljevali proti severu in jugu

Stanko je še povedal, da občino čakajo še nekateri projekti na območju krajevne skupnosti. "Na severu v smeri Gržeči vasi in na jugu v smeri proti Mraševega. Ko bodo narejene še te naloge, bo krajevna skupnost v celoti narejena. Do sedaj smo za te projekte porabili že krepko prek 10 milijonov evrov. Če štejem zraven še osnovno šolo, pa je tega denarja še nekaj več."

"Lepši, varnejši in ugodnejši promet skozi vas"

"Sam projekt, o katerem danes govorimo, je vreden slabih 200.000 evrov. Kar v celotni strukturi projektov ni ravno veliko, je pa pridobitev precej pomembna za same krajane. Na ta način rešujemo tudi varno pot za šolarje in vse ostalo, kar prinaša - lepši, varnejši in ugodnejši promet skozi vas," je Stanko še povedal o projektu obnove ceste Veliki Podlog - Jelše."

krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam