Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
26.04.2022
19:53
Dograditev Splošne bolnišnice Brežice
Grafika: ePosavje.com
Iz dostopnih podatkov je razvidno, da gre projekt izgradnje novega objekta na območju brežiške bolnišnice ter ureditev obstoječih objektov naprej. Oddali so javno naročilo za pripravo dokumentacije.

Kaj bodo zidali?

BREŽICE V začetku marca smo poročali, da bo največja sprememba na območju trenutne stavbe F, v kateri so danes fizioterapija, ortopedska ambulanta, ambulanta za sladkorno bolezen, okulistična ambulanta, ambulanta za bolezni dojk in mamografijo, med drugim pa je v tej stavbi danes tudi otorinolaringološka ambulanta.

Na tem območju načrtujejo novo stavbo s kletjo, pritličjem in dvema nadstropjema, stavba bo v obliki črke L, najdaljših dimenzij 43,3 metra in širine 37,9 metra (če boste prišli pred njo s parkirišč na severni strani Černelčeve ceste). Stavba bo imela povezovalni hodnik s stavbo B, v kateri so ginekološko porodni oddelek, interni oddelek ter otroški oddelek. Ob stavbi E načrtujejo skoraj 170 m2 prizidka, ob vstopu v Urgentni center pa želijo na 210 kvadratnih metrov urediti rdečo in sivo cono.

Splošna bolnišnica Brežice

Projekt v štirih fazah

Projekt so razdelili v štiri faze, saj želijo ločena uporabna dovoljenja prvo pridobiti za 1. fazo in izgradnjo objekta F, v 2. fazi želijo bodo preuredili obstoječe prostore objekta A Splošne bolnišnice Brežice, tretja faza bo dograditev rdeče in sive cone v Urgentnem centru, v zadnji fazi pa izradnja prebujevalnice v okviru operacijskega bloka.

Oddali javno naročilo za pripravo dokumentacije

V ponedeljek so objavili, da so javno naročilo za pripravo projektne dokumentacije za izgradnjo objekta F, preureditev objekta A, dograditev rdeče in sive cone v Urgentnem centru Brežice ter izgradnjo prebujevalnic v okviru operacijskega bloka oddali ponudniku Arhitektura MJ, projektivni biro d.o.o. iz Ljubljane z vrednostjo javnega naročila 328.085,33 z DDV. Rok za izdelavo celotne projektne dokumentacije je v pogodbi določen kot 30. avgust 2022.

splošna bolnišnica brežice
brežice
zdravje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja