Skip to main content
V Posavju 6.2° C Ponedeljek, 5. december 2022
03.11.2021
09:59
Krško
Foto: arhiv ePosavje
S poslancem Dušanom Šiškom, vlagateljem predloga, da Krško postane mestna občina, smo se pogovarjali o tem, kakšni so naslednji koraki, koliko je podpore v Državnem zboru in kdaj bo padla odločitev.

Odločitev o mestni občini Krško v decembru?

KRŠKO V drugi polovici septembra je poslanec v Državnem zboru Dušan Šiško (SNS), po potrjeni podpori krškega občinskega sveta, v Državni zbor vložil predlog, da Krško postane mestna občina. Po potrjeni odločitvi na občinskem svetu so razmišljali, kako naprej. "Ko se je začelo govoriti o tem, da naj bi bile pokrajine in bi se organizirale v sklopih po krajih, kjer so mestne občine, mi je prav prišel izziv župana in sem bil vesel ter pripravljen vložiti to zahtevo za mestno občino," nam je v torek povedal Šiško.

"Tokrat smo sami in mislim, da bomo lažje uspeli potrditi mestno občino"

V 30-dnevnem roku so lahko mestne in ostale občine ter Državni svet podali svoje mnenje. "Vesel sem, da smo tudi v Državnem svetu dobili zeleno luč. Prišel je prejšnji teden in Odbor za notranje zadeve, kjer smo dobili zeleno luč," dodaja poslanec. V Državnem zboru bodo predlog obravnavali na plenarni seji. "Upam, da bo šlo skozi. V preteklosti, v letu 2009, je predlog prišel samo na Vlado in takrat je bilo predlaganih 9 občin za mestno občino. Tokrat smo sami in mislim, da bomo lažje uspeli potrditi mestno občino." Tako bi lahko Krško kot mestno občino razglasili v decembru, kaj lahko pa se zgodi, da tudi še kakšen teden dni pred prvim decembrskim obdarovalcem.

"Še naprej bomo delali za celotno Posavje"

Šiško dodaja, da je Krško center Posavja in da bodo še naprej delali za celotno Posavje. "Tiste informacije, da bi vse inštitucije pripeljali v Krško, ne držijo. Še vedno bomo delali skupaj z Brežicami in Sevnico, da bomo res močna posavska regija."

(bš, eP)

krško
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja