Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
25.05.2022
13:25
Obnova CKŽ 55 do 69
Foto: ePosavje.com
V začetku februarja so na Mestni občini Krško objavili javno naročilo za obnovo dela Ceste krških žrtev med hišnimi številkami 55 in 69, med Policijsko postajo Krško in Zatonov, pri stari Taverni.

Obnova CKŽ od "Taverne" do policije

KRŠKO V naslednjih dneh bodo v Krškem namenu predali prvi del obnovljene Ceste krških žrtev od starega mostu čez Savo mimo Stadiona Matije Gubca do pokopališča, hkrati pa so v torek objavili odločitev o izboru izvajalca obnove dela Ceste krških žrtev med hišnimi številkami 55 in 69 - med stavbo policijske postaje in staro Taverno nekaj sto metrov nižje ob Savi navzdol.

Štiri ponudbe

Na Mestni občini Krško so na javno naročilo za obnovo tega dela CKŽ prejeli štiri ponudbe, od najugodnejše ponudbe 461.892,04 evrov (z DDV) družbe Kostak, d. d., do najvišje ponudbe 638.908,68 evrov družbe Gradnje d.o.o Boštanj. Kot pravijo v odločitvi o oddaji javnega naročila, so vse ponudbe pregledali, ugotovili njihovo ustreznost in jih razvrstili po merilu najugodnejših ponudb. "Naročnik je ugotovil, da je ponudba ponudnika Kostak, d. d., dopustna. Ponudba ponudnika se kot najugodnejša po merilu izbere. Ostale ponudbe so po merilu manj ugodne," so zapisali. Z deli bodo pričeli v naslednjih mesecih.

Podoba ulice kot med Dalmatinovo ulico in Hočevarjevim trgom

Po obnovi bosta vozna pasova širine 3 metrov, pločnik pa bo iz betonskih tlakovcev, podobno kot je Cesta krških žrtev urejena med Dalmatinovo ulico in Hočevarjevim trgom skozi staro mestno jedro. Z nizkim pločnikom bodo fukcionalno oviranim osebam omogočili nemoteno gibanje, vsem ostalim pa normalen dostop do vseh obstoječih parkirišč in dovozov. Ker je širina ulice že sedaj omejena z obstoječimi objekti na obeh straneh, kolesarske steze ob pločniku celotne trase ne bo, pripravljalec dokumentacije pa predlaga, da zaradi dovolj širokega cestišča narišejo sistem "Sharrow" za skupno vodenje kolesarjev in prometa na ulici - tako kot je to urejeno po Zdolski cesti na Vidmu.

Ureditve ob Josipininem parku

Ob prenovi ceste predlagajo več manjših ureditev, ki bi mimoidočim nudila prijeten prostor za oddih in počitek v Josipininem parku pod cerkvijo sv. Rozalije. Ob ureditvi ulice predvidevajo dodatne zasaditve tudi v parku. V dokumentaciji pišejo, da bodo uredili tri počivališča, dveh ob Josipininem parku in enega ob objektu CKŽ 59. Na območju parka bodo uredili urbana žepa z urbano opremo na začetku poti v parku in eno ob pločniku.

krško
video

Pridružite se nam