Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
06.03.2020
14:34
Marjan Ogorevc o koronavirusu
Grafika: ePosavje.com
Bioterapevt Marjan Ogorevc je predstavil svoj pogled na pristop k reševanju problemov ob pojavu koronavirusa. Kot pravi, je virus trenutno najmanjši problem. "Morda se bomo čez leto dni smejali ..."

Marjan Ogorevc: "Morda se bomo čez leto dni smejali, kakšno paniko smo naredili"

"Ali bo preraslo v pandemijo, ali pa bo se počasi izpelo in bodo iznašli zdravilo

"Problem koronavirusa se je v resnici šele dobro začel in moramo počakati, da vidimo, ali bo res preraslo v pandemijo, ali pa bo to blažja oblika, ki se bo počasi izpela in bodo iznašli zdravilo in se bomo temu čez eno leto smejali, kakšno paniko smo naredili zaradi tega," ob tem pravi Ogorevc.

"Imamo veliko drugih težav, s katerimi se soočamo"

Ko stvar pogleda širše, pravi, da je naš problem še najmanj korona virus. Kot dodaja, "imamo veliko drugih težav, s katerimi se soočamo, vendarle vedno rabimo fokus na nekaj. Zdaj, ko je fokus na koronavirusu, ostali problemi se nekako potihnejo, ne ukvarjamo se veliko z njimi, navidezno imamo manj težav. In tudi politika nas potem prepričuje, da rešujejo probleme - da so uspešni."

Katere so naše težave danes?

Begunci, vojne, lakota, globalna ekonomija, vzpon skrajnosti

"Naše težave globalno gledane so povezane z begunci, z vojnami, z lakoto. Problem globalne ekonomije je, da je preveč odvisna. V tem trenutku, ko podjetja na Kitajskem ne delajo, imajo težave tudi evropska podjetja. Imamo velik problem z zlorabo sodobne tehnologije na vseh ravneh. Od nje imamo tako koristno kot možnost zlorabe. Imamo problem, da se krepita skrajna desnica in skrajna levica - nobena skrajnost ni dobra. Vsaka skrajnost prinese odklon od ravnovesja družbe in se moramo soočati s tem. Problem imamo tudi v znanosti," še dodaja Ogorevc.

(bš)

video
brežice

Pridružite se nam