Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
22.09.2021
09:33
Okusi Posavja, slovenski večer v Celovcu
Foto: CPT Krško
Na povabilo SGZ - Slovenske gospodarske zveze v Celovcu in Turizma Celovec je CPT Krško v sodelovanju z RRA Posavje predstavil gastronomijo ter turistično regijo Čatež in Posavje.

Okusi Posavja na slovenskem večeru v Celovcu

CELOVEC Predhodne odlične vezi s Celovcem že dolgo ohranjajo nekateri ponudniki iz Posavja, tokrat so se vabilu odzvali iz posestva Tri lučke, Vina Albiana, Vinogradništvo Kerin, Pivovarna Reset in Evrosad. Na dogodku so bili poleg predstavnikov CPT Krško prisotni tudi iz KŠTM Sevnica.

V petek 17. septembra 2021 se je v Celovcu v Osojskem dvorcu zgodil 2. slovenski večer v okviru prireditev »Dnevi alpsko jadranske kuhinje«. Po besedah tamkajšnje Slovenske gospodarske zbornice sta bila 'Odličen utrip in povezovanje v prijetnem vzdušju glavni sestavini 2. „Slovenskega večera“ pod pokroviteljstvom „SGZ“ in „Koroške gospodarske zbornice - WKK“ . 100 gostov so razvajali razstavljavci iz vrhunske kulinarične regije Posavje v Sloveniji.

Zapisali so še:

100 članov, partnerjev in prijateljev SGZ in WKK je najprej nagovoril Benjamin Wakounig, predsednik SGZ in izpostavil pomembnost takšnih srečanj, ki prinašajo regiji nove gospodarske projekte in partnerstva. SGZ se namreč ves čas zavzema, da aktivno skupaj delujemo v gospodarskem prostoru Alpe Jadran, ki nam ponuja izjemne priložnosti. Goste sta nagovorila tudi slovenski finančni minister dr. Andrej Šircelj in koroški deželni glavar dr. Peter Kaiser, ki sta se popoldne srečala na deželni vlada. Povedala sta nam, da je pogovor potekal predvsem v luči pospeševanja sodelovanja v regiji in o pomembnih infrastrukturnih projektih v regiji, kot je 3. razvoja os, 2 cev v karavanškem predoru in nova železnica visoke zmogljivosti na progi Celovec–Gradec. Srečanje je bilo zelo pomembno tudi zato, saj dr. Andrej Šircelj trenutno predseduje komisiji ECOFIN v času slovenskega predsedovanja Evropskemu svetu.

Goste sta pozdravila tudi generalni konzul RS v Celovcu dr. Anton Novak in bodoči direktor WKK, MMag. Dr. Meinrad Höfferer.

Kulinarično navdušenje med gosti pa so poželi Okusi Posavja, z vrhunskim kuharjem Dejanom Mastnakom, restavracija „Tri Lučke“ (Krško). www.trilucke.si, vinska klet Albiana (Leskovec pri Krškem) www.albiana.si, pivovarna Reset (Brežice) www.reset-brewery.com in Pivovarna Hirter (Hirt) www.hirterbier.at.

Kristina Ogorevc Račič, direktorica Center za podjetništvo in turizem Krško je predstavila njihovo poslanstvo in ambicije. O kvaliteti in o tem, da je potrebno regijo čim prej obiskati smo se kmalu prepričali z vrhunsko hrano, ki so nam jo tekom večera postregli. Niki Riegler (Hirter Brauerei) pa vse zbrane nagovoril, da si privoščijo kozarec njihovega vrhunskega piva.

Ob koncu uradnega dela je SGZ podelila Korotan Awards, najvišje priznanje, namenjeno ljudem in ustanovam, ki so še v aktivnem delovnem procesu in na svojih področjih zaslužno delujejo. Letos sta priznanja prejeli Zadruga Pliberk in Mohorjeva družba.

Celotnemu večer sta svoj okus dodali še uvodna glasbena točka v izvedbi Katarine Hartmann in Kurt Seppele ter odlična in sproščena moderacija Mojce Mavec.

Fotogalerija (Foto: CPT Krško):

Vir: CPT Krško

krško
cpt krško
turizem
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja