Skip to main content
V Posavju 8.6° C Četrtek, 30. marec 2023
02.04.2021
13:40
COVID-19: Stanje okužb v občini Brežice
Grafika: ePosavje.com
V petkovem dopoldnevu smo se pogovarjali z direktorjem Zdravstvenega doma Brežice, ki je o širjenju okužb s SARS-CoV-2 virusom posebej izpostavil tri krajevne skupnosti.

O širjenju okužb s SARS-CoV-2 virusom v občini Brežice

BREŽICE V zadnjih 14 dneh so v Posavju potrdili 270 primerov okužb s SARS-CoV-2 virusom, od tega več kot dve tretjini v krški in brežiški občini. V krški občini so potrdili 95 primerov okužbe, v brežiški le dve manj. V petkovem dopoldnevu smo se pogovarjali z Draženom Levojevićem, direktorjem Zdravstvenega doma Brežice, ki je o širjenju okužb s SARS-CoV-2 virusom posebej izpostavil tri krajevne skupnosti.

"Opažamo, da število okužb raste"

V treh krajevnih skupnosti so zazanli povečano število okužb

"V Brežicah opažamo, da število okužb raste. Zaznali smo povečano število okužb zlasti v treh krajevnih skupnostih in sicer krajevna skupnost Globoko, Jesenice na Dolenjskem in Dobova. V teh treh je odstopajoče število okužb," nam je v petek povedal direktor Zdravstvenega doma Brežice.

Sredi marca se je začelo

Po številu novo potrjenih primerov so najbolj izstopali dnevi s sredine marca, ko so od 20. do 23. marca potrdili 39 novih primerov, s tem da je bil 21. marec brez potrjenega primera. Od 30. septembra do 1. aprila so v občini potrdili 2483 primerov okužbe.

Kaj pa o razlogih?

O razlogih za zadnji skok primerov Levojević težko govori, kot pravi, jim niso poznani. "Verjetno nespoštovanje predpisanih epidemioloških ukrepov," pravi.

Angleške različice? "Mi za te krajevne skupnosti nimamo podatkov"

Na vprašanje, ali je med odkritimi primeri tudi kaj tistih z angleško različico virusa, ki se širi hitreje kot doslej poznana, odgovarja, da "serološka testiranja ne izvajamo mi, ampak nacionalni laboratorij, zato bodo verjetno s temi podatki postregli oni, mi za te tri krajevne skupnosti nimamo podatkov."

V Posavju v četrtek 20 novih primerov

V Brežicah 1. aprila potrjenih 5 novih primerov

V šestih posavskih občinah so sicer v četrtek, 1. aprila, potrdili 20 primerov okužb z virusom, 10 več kot dan pred tem, ko smo s 30 novimi primeri prišli do zaenkrat najvišje številke dnevno potrjenih primerov po 13. februarju, ko pozitivne hitre antigenske teste potrjujejo s PCR testi. V občini Brežice je bilo v četrtek 94 aktivnih primerov, najmanj jih je bilo 20. in 22. marca, skupaj 31.

(eP)

brežice
covid19
koronavirus
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi