Skip to main content
V Posavju 23.3° C Sreda, 17. avgust 2022
24.06.2022
09:14
Foto: Osnovna šola Adama Bohoriča Brestanica
Na Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica so v četrtek obeležili olimpijski dan, v svojo družbo povabili posebnega gosta, olimpionika Primoža Kozmusa in ob tem pripravili spodnji zapis.

Olimpijski dan s Primožem Kozmusom

23. junij je poseben dan, saj obeležujemo olimpijski dan, ustanovitev Mednarodnega olimpijskega komiteja in hkrati rojstvo olimpijskih iger moderne dobe. Olimpijski dan pa ne poudarja le obeležitve rojstva sodobnih olimpijskih iger, temveč poziva k dejstvu, da je potrebno sprejeti in vzdrževati aktiven življenjski slog ter živeti olimpijske vrednote: ODLIČNOST, PRIJATELJSTVO in SPOŠTOVANJE.

Na naši šoli smo imeli danes posebnega gosta, atleta, olimpijca in olimpionika, Primoža Kozmusa, dobitnika kar dveh olimpijskih medalj, v Pekingu 2008 – zlata medalja in v Londonu 2012 – srebrna medalja. Primoža so bili učenci izjemno veseli, pogovor z njim je potekal v sproščenem vzdušju, učenci pa so z veseljem odtekli olimpijski tek. Teka so se udeležili vsi učenci od 1. do 8. razreda ter najstarejši otroci iz vrtca Brestanica. Po teku je bil čas za avtograme, fotografiranje in sladoled.

Fotogalerija (Foto: Osnovna šola Adama Bohoriča Brestanica):

Hvala, Primož, za obisk in športne nasvete, ki nam bodo vsekakor koristili na naši življenjski poti. Iskrena hvala pa tudi za fotografijo, ki bo krasila našo šolsko stavbo. Ponosni smo, da imamo v kraju takšnega športnika!

Natalija Rovan, prof. šp. vzg.

šole v posavju
brestanica

Pridružite se nam