Skip to main content
V Posavju 6.2° C Ponedeljek, 5. december 2022
01.07.2022
17:38
Foto: arhiv ePosavje
Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so sporočili, da je na vodovodnem sistemu Podbočje v občini Krško v veljavi ukrep omejitve uporabe pitne vode. Obvestilo velja do prkelica.

Suša v Posavju, julij 2022

KRŠKO V Posavju si zaradi sušnih razmer in pomanjkanja vode omejitveni ukrep zdaj sledijo že skoraj iz dneva v dan. Nazadnje smo v Posavju močnejše padavine zabeležili 2. in 8. junija, ko je padlo skupaj dobrih 25 mm dežja, v celotnem juniju pa še niti ne 40 mm padavin. Potem, ko so v četrtek ukrep omejitve uporabe pitne vode razglasili na območju celotne občine Brežice, v petek prvi ukrep na področju občine Krško.

Podbočje

Iz družbe Kostak, d. d., namreč obveščajo uporabnike pitne vode na vodovodnem sistemu Podbočje, da je zaradi povečane porabe pitne vode in s tem pomanjkanja kapacitet vodovodnega sistema od petka, 1. julija, prepovedano uporabljati pitno vodo za zalivanje, pranje vozil in polnjenje bazenov. Ukrep velja do preklica, prosijo za razumevanje.

Letos v pol leta dobrih 260 mm padavin, lani v tem času 360

Ko primerjamo letošnje stanje z lanskimi, ugotovimo, da prav nič bolj deževnih niso bili preostali meseci. Skupaj je v prvega pol leta letos v povprečju padlo okrog 260 mm padavin (256 mm padavin je podatek z enem izmed vremenskih postaj nad Krškim). V primerljivem obdobju lanskega leta je na tej postaji padlo 362 mm dežja. Kje je nastala razlika dobrih 100 milimetrov padavin? V lanskem maju je padlo skupaj 162 mm dežja, kar je več od letošnjega maja (102,6 mm dežja). 

pitna voda
krško
obvestila

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja