Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
14.02.2022
21:25
OŠ Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V petek so starši učencev na Osnovni šoli Brežice prejeli obvestilo o sumljivem neznancu, ki je eni od učenk po pouku ponudil prevoz. Sporočilo v celoti objavljamo v nadaljevanju zapisa.

Neznanec ogovoril deklico in ji ponudil prevoz

BREŽICE Ravnateljica Osnovne šole Brežice Marija Lubšina Novak je v petek v obvestilu staršem učencev zapisala, da jih je mamica učenke 2. razreda obvestila o dogodku ... Deklico je v četrtek, 10. februarja, po pouku na poti od šole proti Bolnišnici Brežice na parkirnem prostoru pri Zdravstvenem domu Brežice nagovoril neznanec in ji ponudil prevoz, piše v sporočilu. "Deklica je ustrezno reagirala in ni nasedla neznancu," dodajajo.

Podoben dogodek tudi 4. februarja

Mamica učenke je o dogodku obvestila šolo in policijo. In ker se je podoben dogodek zgodil 10 dni nazaj, na šoli so zapisali v petek, 4. februarja, okoli 18. ure v bližini Glasbene šole Brežice, ravnateljica naproša starše, da se pogovorite s svojim otrokom o možnostih ponovitve dogodka in o tem, kako naj se otrok odzove v takšnem primeru. Ob tem še dodajajo, da bodo zaposleni na šoli poostrili nadzor.

113 ali 080 1200

V primeru podobnih dogodkov lahko obvestite najbližjo policijsko postajo ali policiste na številki 113, oz. na anonimni telefonski številki 080 12 00.

(eP)

brežice

Pridružite se nam