Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
11.08.2021
09:10
Osrednja prireditev ob prazniku KS Raka
Foto: Anton Hruševar
V četrtek, 5. avgusta, so po letu premora na raškem gradu na osrednji prireditvi počastili krajevni praznik. 

Osrednja prireditev ob prazniku Krajevne skupnosti Raka

KRŠKO Po odigrani himni, na električni kitari jo je izvedel Urh Šribar, je sledil nagovor predsednika Krajevne skupnosti Raka Primoža Šribarja. Šribar je v pozdravnem nagovoru vsem prisotnim predstavil tako pretekla dela in izvedene projekte, kot bodoče v krajevni skupnosti.

Po uvodnem nagovoru je bil na oder povabljen sokrajan, upokojeni psihiater in družinski terapevt Cvetko Gradišek, avtor petih knjig, ustvarjalec glasbe,izvajalec in uporabnik v šoli za zdravo in zadovoljno aktivno življenje, ki je po pripovedovanju raznih anekdot iz področja šole za zdravo življenje, ob glasbeni podlagi zaključil predstavitev svojega dolgoletnega dela.

Po nastopu združene pevske skupine Lavrencij in Kolednikov ter folklorne skupine Raka je predsednik KS Raka in nagovoru podpredsednika občine Krško Silva Krošlja, je predsednik Primož Šribar podelil še priznanja KS Raka.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Lani je za ohranjanje zgodovine in kulturne dediščine v krajevni skupnosti priznanje prejela soseska Sv. Marjete in slikar Jože Šterk za predano delo na področju likovne umetnosti. Priznanje za leto 2021 je ob 60-letnici delovanja prejelo PGD Smednik, priznanje je prevzel predsednik PGD Smednik Brane Cerovšek.

Celotno prireditev je povezovala Barbara Ulčnik Tomažin, vse prisotne pa so po končani prireditvi zunaj gradu s svojimi domačimi dobrota pogostili Aktiv kmečkih žena Raka, Čebelarsko društvo Martin Humek, Turistično društvo Lovrenc in Vinogradniško društvo Raka.

Anton Hruševar

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja