Skip to main content
V Posavju 7.6° C Ponedeljek, 27. marec 2023
30.03.2020
20:32
Aljaž Vilčnik
Grafika: ePosavje.com
V sevniški občini sta bila doslej potrjena dva primera okužbe z virusom COVID-19, danes bo še najmanj eden. Aljaž Vilčnik na svojem Facebook profilu od 21. marca naprej spremlja virus v družini.

"Ostanite doma, kakorkoli težko se vam zdi!"

Od prvega potrjenega primera v sevniški občini pri Vilčnikovih spremljajo razvoj virusa. V nadaljevanju z avtorjevim dovoljenjem objavljamo njegovo četrto pismo, ki ga je napisal v nedeljskem večeru. Med drugim v pismu stroko ponovno poziva k premisleku, vse ostalo pa k ostajanju doma. "Kakorkoli težko se vam zdi," pravi.

"Do danes sem bil statistična napaka. Od danes nisem"

"Do danes sem bil statistična napaka. Od danes nisem. Najini otroci, sodelavci, sosedje... so še vedno. Med ljudmi kroži: "Testirali so ogromo ljudi, pa skoraj nihče ni bolan. Očitno virus ni tako zelo prisoten." Ni res! Res je, da je še huje! Ljudje ne razumejo, koga se testira. Ne razumejo, da je potrebno testirati zdravstvene delavce in ogrožene skupine, četudi ne kažejo znakov. Bolnih, ki imajo simptome COVID19, a jih enostavno prebolevajo, NE TESTIRAJO. Zato le ti ne pridejo v statistiko. Bolnih je VELIKO, VELIKO VEČ! Zato prosim tiste, ki imate moč, vključite v uradno statistiko vse, ki so jim zdravniki predpisali samoizolacijo. Ki imajo simptome, kot večina pri nas, pa nimajo velikih težav."

Pismo objavljamo z avtorjevim dovoljenjem:

Oj!

Imamo nov potrjen primer COVID19 v družini! Naš gorski maraton se žal nadaljuje. Na žalost še ne morem reči, da smo zdravi.

No, Kaja je! Četrti dan brez vročine. Verjamem, da je zmagala. Maša je, po dveh dneh vročine vse do 40 °C, sedaj drugi dan dobro. Brez vročine, brez bolečin. Upam, da je tudi ona zdrava. Lana najbolje prenaša. Malo bolečin v prsih, drugih problemov nima. Morda je njena bolečina bolj posledica njene izrazite empatije...

S Tino pa sva danes obiskala urgenco. Tina se je zjutraj zbudila z mislijo, da je zopet malo bolje. Bil sem resnično vesel. A čez kako uro je imela velike probleme z dihanjem. Trije vpihi ventolina (zdravila pri astmi), potem pa cela drama. Tresenje kot šiba na vodi, krčenje obraznih mišic, mrtvičenje po celem telesu. Klic zdravniku in seveda pot pod noge. Odpeljal sem jo v Celje, kjer jo je resnično prijazno osebje sprejelo in pregledalo od glave do pet. Ko sem jim povedal, da sem bolan tudi sam, so od glave do pet pregledali še mene. Obema so odvzeli kri, poslušali dihanje in naredili rentgen pljuč.

Rad bi ponovno pozval k premisleku stroko! Do danes sem bil statistična napaka. Od danes nisem. Najini otroci, sodelavci, sosedje... so še vedno.

Meni so vzeli tudi bris. Naj povem, kar sem sicer vedel že ves čas, sem pozitiven na COVID19! Kar nekako vesel sem, da nisem več statistična napaka... Obema so ugotovili čista pljuča ter analiza krvi kaže na virusno okužbo. Tako da, Tina po 15.-ih dneh in sam po 10.-ih dneh, še vedno bijeva bitko s sars-cov-2 virusom. Kasneje se je stanje pri Tini umirilo in je stabilno. Oba sva doma. Skupaj s puncami.

Kakorkoli izgleda, vem, da zmagujemo. Če se lahko izrazim malce bojevito; izidi posameznih bitk so na prvi pogled vprašljivi, a vojna se zanesljivo obrača v našo korist. Smo pozitivni in vemo, da bomo kmalu ven iz hudega!

Pozivam pa vse ljudi, še posebej starejše in ogrožene: OSTANITE DOMA, KAKORKOLI TEŽKO SE VAM ZDI!!! Zna biti, da vam bo prebolevanje te bolezni precej hujše! In samo sami lahko pazite nase!

Rad bi ponovno pozval k premisleku stroko! Do danes sem bil statistična napaka. Od danes nisem. Najini otroci, sodelavci, sosedje... so še vedno. Med ljudmi kroži: "Testirali so ogromo ljudi, pa skoraj nihče ni bolan. Očitno virus ni tako zelo prisoten." Ni res! Res je, da je še huje! Ljudje ne razumejo, koga se testira. Ne razumejo, da je potrebno testirati zdravstvene delavce in ogrožene skupine, četudi ne kažejo znakov. Bolnih, ki imajo simptome COVID19, a jih enostavno prebolevajo, NE TESTIRAJO. Zato le ti ne pridejo v statistiko. Bolnih je VELIKO, VELIKO VEČ!

Zato prosim tiste, ki imate moč, vključite v uradno statistiko vse, ki so jim zdravniki predpisali samoizolacijo. Ki imajo simptome, kot večina pri nas, pa nimajo velikih težav. Zraven prištejte še vse iz istega gospodinjstva. Ker glede na prenosljivost tega virusa je praktično nemogoče, da niso okuženi.

Zato prosim tiste, ki imate moč, vključite v uradno statistiko vse, ki so jim zdravniki predpisali samoizolacijo. Ki imajo simptome, kot večina pri nas, pa nimajo velikih težav. Zraven prištejte še vse iz istega gospodinjstva. Ker glede na prenosljivost tega virusa je praktično nemogoče, da niso okuženi. Zanesljivo je ta številka 100-krat večja od danes uradnih 730. Prepričan sem, da bodo prave številke prikovale ljudi v domove. Brez groženj, brez kazni! Samo upam lahko, da to mojo prošnjo slišijo ušesa tistih, ki imate škarje in platno v rokah. Če sem koga prepričal z argumenti in ima možnost vplivati, naj to naredi!

Začel sem z OJ. Kar je skrajšan, lep, staroslovenski pozdrav - Osti Jarej ali drugače OSTANI ZDRAV (mlad, nov)!

Torej Osti Jarej vsem do naslednjič!

Aljaž Vilčnik

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja