Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
18.09.2021
18:23
Parada učenja Brežice 2021
Foto:Knjižnica Brežice
Ples, listanje in branje v knjig v družbi Knjižka ter bibliobusa in predstavitev bogate bere izobraževanj za vse starosti.

Parada učenja 2021 v Brežicah

BREŽICE Pisani baloni so v parku na Trgu Jožeta Toporišiča sredi tedna napovedovali živahno dogajanje. Knjižnica Brežice, Plesno društvo Imani Brežice in Strokovno izobraževalni center Brežice so namreč združili moči in skupaj pripravili vsebino letošnje parade. 

Zbrane je uvodoma pozdravila bibliotekarka Knjižnice Brežice Andreja Dvornik, s plesno točko skupine Sodobni ples 5+6 pa so se predstavili plesalci Plesnega društva Imani. Dijakinji Strokovno izobraževalnega centra Brežice Zala Petan in Naja Rovan sta z branjem pravljic A veš, koliko te imam rad in Pod medvedovim dežnikom zbrane popeljali v čudoviti svet črk in domišljije. Skupaj so reševali tudi zanimive knjižne uganke.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

 

 

Za razigranost je poskrbela maskota brežiške knjižnice Knjižko, pridružil pa se mu je tudi Bralko – Posavska potujoča knjižnica. Ta se je na ploščad pred knjižnico pripeljal ob zvokih himne, katere avtorica in izvajalka je glasbenica Nuška Drašček. Obiskovalci so lahko pobliže spoznali posavski bibliobus, njegovo vsebino, načine delovanja in druge zanimivosti. Članstvo v tej posebni knjižnici je brezplačno, mesečno pa številne člane širom Posavja obišče skoraj na njihovem domačem dvorišču.

V času trajanja dogodka so predstavniki sodelujočih organizacij udeležencem nudili informacije o svojih programih v sezoni oziroma šolskem letu 2021/2022. Popoldne dneva učečih se skupnosti pa zaključili v prijetnem vzdušju in z zagonom za prihajajočo jesen. 

(eP)

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja