Skip to main content
Petek, 1. december 2023
22.11.2019
08:20
P+R parkirišče na Vidmu, Krško
Foto: Ansat TV
V Krškem nadaljujejo z izgradnjo parkirišča Park and Ride oziroma Parkiraj in presedi v neposredni bližini železniške postaje oziroma pri Vipapu. Do nedavnega parkirišče v gramozu dobiva novo podobo.

Dela potekajo skladno z načrti

Končana naj bi bila do konca leta

KRŠKO "Parkirišče pri železnici je v dobršni meri že zasfaltirano. En del je še za narediti, nekoliko je ponagajalo vreme, sicer pa je potrebno narediti še nekaj del - postavitev ograj, finalni sloj asfalta. Bližamo se pozni jeseni in tudi vremenske razmere na to vplivajo," pravi krški župan Miran Stanko. Dela kljub temu potekajo skladno z načrti in kot kaže bodo končana do konca leta.

Vzdolž Tovarniške ulice

Parkirišča na Vidmu sodijo v večji kompleks, saj ga širijo vzdolž ulice. "Objekt je velik, razteza se vse od železniške postaje do konca Tovarniške ulice nekaj 100 metrov. S tem bomo pridobili veliko parkirnih mest, na tem delu bo urejena infrastruktura in s tem se bo spremenila podoba celotne ulice," pove Stanko.

Parkiraj in se odpelji

Prostor bo v večji meri namenjen tako imenovanemu Park and Ride parkirišču. Gre za idejo kombinacije zasebnega in javnega prevoza, ki omogoča, da uporabnik pot v mestno jedro nadaljuje z javnim prevozom. "Pri železniški postaji bo postavljeno izposojevališče za kolesa in celoten sistem bo tako bogatejši za še eno postajo. Po drugi strani pa v Krškem je znano, da primanjkuje parkirnih mest in bodo ta dobrodošla," dodaja župan.

Naložba je vredna nekaj več kot 460.000 evrov

Parkirišča bodo – vsaj zaenkrat – brezplačna. Parkirišče bo sicer večinoma namenjeno osebnim vozilom, v enem delu pa bo tudi možnost parkiranja tovornjakov. Vrednost naložbe znaša nekaj več kot 460 tisoč evrov, Občina Krško pa je za ta projekt pridobila evropska sredstva v višini 240 tisočakov.

Fotogalerija (Foto: Ansat TV):

Ansat TV

krško
mobilnost
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam