Skip to main content
V Posavju 17.3° C Torek, 21. marec 2023
07.11.2019
14:30
Participativni proračun Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V petek, 25. oktobra, so občani občine Brežice lahko do polnoči še oddali svoj glas za enega od 31 predlogov projektov, ki so sodelovali v glasovanju za participativni del proračuna Občine Brežice.

Moja skupnost - sodelujem!

Odziv občank in občanov je presegel pričakovanja

BREŽICE Predlogi so bili na glasovanju za participativni del proračuna Občine Brežice v letih 2020 in 2021. Odziv občank in občanov v tednu glasovanja, od 21. do 25. oktobra, za najboljše med prispeli projekti je presegel pričakovanja. Glasovnice, ki so jih lahko oddali po klasični pošti, osebno v volilno skrinjico ali po elektronski pošti, so zapolnile razpoložljiv prostor.

Glasovanje je potekalo do zadnjih minut

Kot so sporočili z brežiške občine, je glasovanje potekalo do zadnjih minut, saj so bile zadnje glasovnice oddane po elektronski pošti devet minut pred zaključkom glasovanja.

Rezultati bodo znani 14. novembra

Brežiški župan Ivan Molan pravi, da so k pripravi participativnega proračuna pristopili že v začetku leta. "Pripravljenih smo imeli 100.000 evrov, a smo se kasneje na Občinskem svetu odločili, da ta sredstva namenimo nakupu za CT napravo v Splošni bolnišnici Brežice.

Participativni proračun v občini Brežice

Aktivnosti so sicer v polnem teku. Kot dodaja Molan, so se odločili, da odločanje o participativnem proračunu v celoti prepustijo občanom občine Brežice. "Občani so najprej predlagali nabor projektov in komisijo, zdaj pa so sami odločili, katere projekte bomo financirali. Verjamem, da bo tudi Občinski svet v svojem proračunu upošteval te želje in da bodo podprli projekte," pove Molan.

Izbirali so lahko med 31 projekti

Občani so lahko izbirali med 31 projekti. "Glavni namen participativnega proračuna so manjše investicije po krajih, ki so namenjene kot družabna stičišča. Lahko vidim, da smo po obisku vseh 20 krajevnih skupnostih in po pogovorih z društvih se je ta participativni proračun zelo prijel," še sklene župan. Končni rezultati glasovanja bodo javno objavljeni predvidoma v četrtek, 14. novembra.

Ansat TV

brežice
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja