Skip to main content
Petek, 22. september 2023
11.04.2022
13:21
Zlati zgodovinarji
Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško
V četrtek, 10. marca, je v spletni izvedbi preko strežnika DMFA in ZOOM-a potekalo Državno tekmovanje iz znanja zgodovine, s tematiko Rimski vsakdan na slovenskih tleh.

Pet zlatih zgodovinarjev

Literatura za pripravo na tekmovanju je obsegala 6 člankov in oddajo, ki so nam poglobili znanje o navadah Rimljanov, najdiščih v Sloveniji in povezanosti velikega imperija. Razbrali smo lahko tudi izredno naprednost, civiliziranost in organiziranost rimske države, ki jih po 1500 letih, kolikor je minilo od konca rimske dobe, marsikje po svetu še danes ne dosegamo.

Šolskega tekmovanja se nas je udeležilo 18 učencev, od tega je bilo podeljenih 9 bronastih priznanj, 5 učencev pa se nas je uvrstilo na državno tekmovanje. Aljoša, Jure, Sven in jaz smo osvojili zlato priznanje. S tem smo skupno postali tudi najuspešnejša slovenska šola. Za to pa gredo zasluge s strani vseh tekmovalcev tudi gospe Zorici Kerin, ki nam je z urami dodatnega pouka izredno pomagala pri pripravi na tekmovanje in smo ji za njen trud vsi zelo hvaležni.

Tinkara Kranjčevič, 9. c
OŠ Jurija Dalmatina Krško

šole v posavju
krško

Pridružite se nam