Skip to main content
V Posavju 4.3° C Četrtek, 8. december 2022
22.10.2021
13:00
Bojan Petan
Foto: arhiv ePosavje
Potem ko je v avtentičnost zvočnega posnetka, na katerem oseba A svetuje osebi B izogibanje plačila davka, podvomil Andrej Vizjak, ima takšne pomisleke tudi Bojan Petan.

Petan se takšnega pogovora ne spominja

BREŽICE Bojan Petan je v izjavi za javnost zapisal, da se takšnega pogovora ne spominja in se zato zavzema, da pristojni organi raziščejo njegov nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost objavljenega zvočnega posnetka.

Vizjak v prvem odzivu: "Gre za lepljenko"

Petan je poudaril, da nikoli ni snemal nobenega pogovora s katerokoli osebo, vključno z ministri katerekoli od slovenskih vlad. Vizjak je v prvem odzivu na zvočni posnetek zatrdil, da gre za lepljenko in da gre za 14 let star posnetek. "Ta konstrukt ne znam drugače predstavljati kot napad name. Kot poskus likvidacije mene s tega položaja v povezavi z odpadkovno zgodbo. Doslej je še vedno odpadkovna mafija likvidirala ministre, ki so bili na položaju, ko so predlagali nekaj, kar jim poslovno ne ustreza. Saj veste, ta konstrukt je, ta po moji oceni zmanipulirana lepljenka je plod sodelovanja Odlazka in njegovega imperija, ki se ukvarja tudi s smetmi," je Vizjak povedal v torek, dan pozneje pa za časnik Delo napovedal, da bo vložil ovadbe proti snemalcem in tistim, ki so posnetke uporabili.

Petan: "Nikoli nisem snemal nobenega svojega pogovora s katerokoli osebo"

"Glede na ponavljajoče se medijske objave v zvezi s posnetkom domnevnega pogovora med mano in ministrom Vizjakom poudarjam, da nikoli nisem snemal nobenega svojega pogovora s katerokoli osebo, vključno z ministri katere koli od slovenskih vlad," je v petkovi izjavi za javnost sporočil Bojan Petan.

Iz obeh strani sumi v pristnost posnetka

"To je kompletna montaža, manipulacija in sumim v pristnost. Tisti, ki so prišli s tem posnetkom na plan, morajo dokazati svojo odgovornost, ne pa jaz svoje nedolžnosti," je še povedal pred zbranimi novinarji ob robu vladnega obiska na Obali. Pred novinarji je Vizjak povedal tudi, da je govoril s predsednikom vlade Janezom Janšo. Ta, tako Vizjak, "razume, da se imperiji, kot je Odlazkov, borijo proti tej vladi, ki želi na nekaterih področjih prekiniti mafijsko delovanje pod zemljo." 

(bš, ep)

politika
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja