Skip to main content
Petek, 22. september 2023
11.08.2022
13:39
Bezjak Cirman UKOM
Grafika: ePosavje.com
Vse kaže, da bo Brestaničanka Petra Bezjak Cirman postala vršilka dolžnosti direktorja Urada Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM).

Menjava na Uradu Vlade Republike Slovenije za komuniciranje

KRŠKO Na vrhu Urada Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM) bo prišlo do spremembe. Dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Dragana Barbutovskega, ki je ob menjavi vlade zamenjal Uroša Urbanijo, naj bi v prihodnjih dneh na tem mestu zamenjala Petra Bezjak Cirman

O menjavi na vrhu UKOM-a v naslednjih dneh

Kot so sporočili iz Kabineta predsednika vlade, bo Vlada o zamenjavi na mestu direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje predvidoma odločala v prihodnjih dneh. "Dragan Barbutovski bo v prihodnje zaposlen v Kabinetu predsednika vlade na področju komuniciranja z mednarodno javnostjo," so še sporočili.

"Škodljivost sovražnega govora v političnem diskurzu"

V Kabinetu predsednika vlade pravijo, "da so stranke, ki sestavljajo vlado, so že v predvolilni kampanji opozarjale na škodljivost sovražnega govora v političnem diskurzu, poleg drugih organov pa se mora tej problematiki v večji meri posvetiti prav Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje." Predsednik vlade Robert Golob je zato za vršilko dolžnosti direktorice Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje predlagal Petro Bezjak Cirman, nekdanjo novinarko RTV Slovenija in sedaj poklicno predsednico sveta delavcev RTV Slovenija in članico Nadzornega sveta RTV Slovenija kot predstavnico zaposlenih. 

Druga Brestaničanka na tem položaju

In če / ko bo potrjena za vršilko dolžnosti direktorja UKOM-a, bo druga Posavka na tem mestu. Kaj Posavka, druga Brestaničanka. Pred njo je v času "Pahorjeve" vlade, devete po vrsti v Republiki Sloveniji, od maja 20210 mesto direktorja Urada Republike Slovenije za komunciranje zasedal še en Brestaničan Darijan Košir.

politika
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja