Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
27.11.2019
14:27
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že, da na slovenskem nebu poteka usposabljanje pilotov Slovenske vojske v nizkem letenju. V sredinem dopoldnevu je eden od pilotov res nizko poletel, moral je zasilno pristati v Mariboru.

Po prvih podatkih se je dotaknil žic

Usposabljanje pilotov Slovenske vojske v nizkem letenju

V Slovenski vojski pravijo, da je okrog 10. ure med rednim usposabljanjem pilotov 152. letalske eskadrilje Slovenske vojske v letenju na nizkih višinah prišlo do dogodka, ko se je pilot z letalom Pilatus PC 9M Hudournik po prvih podatkih dotaknil električnih žic.

Z letalom je varno pristal na letališču v Mariboru

Pilot je usposabljanje prekinil, letalo usmeril na najbližje letališče in varno pristal na Letališču Edvarda Rusjana v Mariboru. Dogodek je takoj začela preiskovati Stalna komisija za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov Republike Slovenije, več informacij pa bo znanih po končani preiskavi v naslednjih dneh.

(14:42) Na relaciji Sveti Duh - Bukovje na območju Dravograda

Na Policijski upravi Celje pravijo, da so bili nekaj čez 11. uro, obveščeni, da je vojaško letalo Pilatus PC 9 med preletom zadelo žice daljnovoda na relaciji Sv. Duh – Bukovje.

Ogledna skupina je na poti proti kraju dogodka

"Poškodovano letalo je pristalo na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru, nobena oseba ni bila poškodovana. Ogledna skupina je na poti na kraj dogodka," dodajajo policisti.

(bš)

slovenska vojska
letališče cerklje ob krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja