Skip to main content
V Posavju 4.3° C Četrtek, 8. december 2022
02.03.2022
18:18
Pina Rožman, Jana Škrobot
Foto: OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova
V soboto, 19. februarja 2022, se je na UL FRI in UM FERI uspešno zaključilo državno tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober.

Pina Rožman zlata, Jana Škrobot srebrna

DOBOVA Tekmovanje ACM Bober organizira društvo ACM Slovenija in je del mednarodnega tekmovanja Bebras. Na državno tekmovanje, ki je potekalo v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, sta se pod mentorstvom Razije Kurspahić uvrstili tudi učenki OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Jana Škrobot iz 6. razreda in Pina Rožman iz 8. razreda ter dosegli vrhunski rezultat. Tekmovalki sta se na državno tekmovanje uvrstili na podlagi rezultata, ki sta ga dosegli na šolskem tekmovanju.

248 se jih je udeležilo na dražvno tekmovanje

Po vsej Sloveniji je tekmovalo 24.833 učencev in dijakov, od tega se je na državno tekmovanje uvrstilo 248 tekmovalcev. Pina Rožman je s 1. mestom osvojila zlato priznanje, Jana Škrobot pa s 16. mestom srebrno priznanje. "Tekmovanje na šolski stopnji predstavlja za učence prepotrebno prvo spoznavanje z digitalnimi veščinami in znanji. Ta znanja krepimo tudi na naši šoli," dodajajo na OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova.

brežice
šole v posavju

Pridružite se nam