Skip to main content
Torek, 5. december 2023
01.06.2022
13:23
V času od 23. do 27. maja se je proti Osijeku odpravila štiričlanska ekipa Osnovne šole Maksa Pleteršnika Pišece na izmenjavo v Erasmus+ projektu z OŠ Tenja.

Pišeški učitelji na Erasmus+ izmenjavi v Osijeku

BREŽICE Po sprejemu na šoli, kjer jim naša ravnateljica Nuška Ogorevc predala zbornik o Unesco taborih Tanje Plevnik, so gostitelji poskrbeli, da so bili tudi naši učitelji zelo aktivni in veliko časa preživeli v naravi. Ogledali so si mesto Osijek, Jankovac (park narave), Kopački rit, Tvrđo, se z ladjico popeljali po Donavi, se sprehodili po učni poti Zlatna greda, si privoščili njihovo tradicionalno jed čobanac, sodelovali na delavnicah v šoli, poskušali jedi, ki so jih pripravili učenci OŠ Tenja …

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Izvedeli smo, da je na šoli okrog 500 otrok, imajo dvoizmenski pouk, so močni na področju umetnosti in glasbe, v šoli imajo živali, so zelo gostoljubni, srčni. Polni lepih vtisov so se vrnili domov, nam pa obljubili, da nam predstavijo dejavnosti, ki so se odvijale v Tenji s pomočjo fotografij in video posnetkov. Mi pa se veselimo nove izmenjave, ko bomo poleg učiteljev potovali v Tenjo tudi učenci.

Nika Pikelc, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

šole v posavju
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice