Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
06.11.2020
09:26
Policija, mejni prehodi
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti pravijo, da so zaradi resnosti epidemioloških razmer tako v Slovenji kot tudi sosednjih državah vsa nenujna potovanja še vedno odsvetovana.

Policisti: "Po državi in v tujino le, če imate nujen razlog"

KRŠKO Na Policijski upravi Novo mesto tako vse, ki morda za prihajajoči konec tedna načrtujete odhod v druge občine ali v tujino, opozarjajo, da se od doma odpravite le, če je res nujno in imate za to tudi upravičen razlog.

Brez globe in napotitve v karanteno le ob izpolnjevanju katere od izjem

Meje med občinami in državno mejo boste lahko namreč neovirano - brez globe in brez napotitve v karanteno ob povratku - prešli le, če boste izpolnjevali katero od izjem, ki so določene z odlokoma o omejitvi gibanja in o prehajanju meja. "V ta namen boste morali policistom ali zdravstvenim inšpektorjem predložiti tudi ustrezna dokazila in lastnoročno izpolnjeno izjavo o upravičenosti do gibanja izven občine prebivališča," dodajajo policisti.

Dokazila o nujnosti vaše poti in podpisana izjava

Prejšnji vikend so policisti na mejnih prehodi na slovensko-hrvaški meji beležili močno povečan promet, z večurnimi čakalnimi dobami, številni pa so zaradi kršitve veljavnih odlokov prejeli tudi globo.

Na pot le, če je res nujno potrebno

Tokrat policisti potnikom že vnaprej svetujejo, da še pred odhodom od doma preverite, ali imate veljavne dokumente za prestop meje in druga dokazila o nujnosti vaše poti, ne pozabite tudi na podpisano izjavo. "S tem boste prispevali h krajšim postopkom na mejnih prehodih in olajšali mejno kontrolo. Preverite tudi čakalne dobe in po potrebi izberite druge, manj obremenjene mejne prehode," dodajajo.

(eP)

policija
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam