Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
28.10.2020
13:24
Dom upokojencev Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Po ponedeljkovih testiranjih so v Domu upokojencev Brežice potrdili še pet okužb, v torek so opravili ponovno testiranje skupine zaposlenih - ti so iz preventivnih razlogov ostali v samoizolaciji.

Po ponedeljkovih testiranjih še pet novih okužb

BREŽICE Na testiranjih v ponedeljek so pri stanovalcih potrdili še pet dodatnih okužb. V torek so sicer opravili ponovno testiranje skupine zaposlenih, ki so iz preventivnih razlogov ostali v samoizolaciji.

"Izvajamo vse ukrepe, da bi preprečili nadaljnje širjenje virusa"

Kot pravijo v domu, "je za stanovalke in stanovalce je dobro poskrbljeno. Izvajamo vse potrebne ukrepe, da bi preprečili nadaljnje širjenje virusa, skrbimo, da se stanovalci počutijo varno, da čim bolj ohranjamo zdravje in optimizem." Pri večini stanovalcev, ki so oboleli virusom je prisotna blaga simptomatika in ni večjih odstopanj pri zdravstvenem stanju.

"Pri večini obolelih je prisotna blaga simptomatika"

Domska zdravnica Zdenka Marinček, dr. med., spec. splošne medicine, je od ponedeljka do petka prisotna v domu in skrbno spremlja zdravstveno stanje stanovalcev, kontaktira s svojci in ukrepa glede na potrebe. "Ves čas pa smo v stiku z njo, ko je to potrebno. Najlepše se ji zahvaljujemo za vso skrb in podporo, ki jo nudi stanovalcem in stanovalkam ter zaposlenim," dodajajo.

Dom upokojencev Brežice, oktober 2020

Kako rešujejo kadrovsko stisko?

Stanovalcem v rdeči coni čas krajšajo s prebiranjem časopisov in knjig, gledanjem televizije, pogovori, pletenjem, druženjem in drugimi aktivnostmi. "Vsakdan jim skušamo še dodatno popestriti s kavo, sadjem in drugimi priboljški. Poskrbljeno je tudi za stike s svojci, ki jih stanovalci ohranjajo v obliki telefonskih pogovorov," pravijo v Domu upokojencev Brežice.

V ponedeljek pomoč iz Zdravstvenega doma

V četrtek se vrača prva sodelavka, ki je prebolela virus

V domu išečejo različne rešitve, da bi nadomestili velik izpad kadra. V ponedeljek pričakujejo pomoč dveh medicinskih sester iz Zdravstvenega doma Brežice, v četrtek se v delovni proces vrača tudi prva sodelavka, ki je prebolela Covid-19. Dodatno kadrovsko pomoč v domu sicer zagotavljajo s prerazporeditvijo zaposlenih iz enot DUO Impoljca in DU Sevnica ter dveh študentov, na povabilo k sodelovanju se je odzvalo tudi 6 prostovoljcev, ki jih bodo v teh dneh tudi kontaktirali za dogovore.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam