Skip to main content
V Posavju 9.5° C Torek, 2. marec 2021
14.08.2019
11:16
Foto: arhiv ePosavje
Valvasorjeva knjižnica Krško je sredi maja objavila dokumentacijo za javno naročilo, v katerem so zbirali ponudbe za nakup bibliobusa. Naročilo je oddano, bibliobus pride kmalu.

Bibliobus bodo sofinancirale vse posavske občine

Iz državnega proračuna za kulturo in iz proračuna petih posavskih občin

Kot pravijo, je projekt nakupa bibliobusa (potujočega avtobusa) za potrebe Valvasorjeve knjižnice Krško sofinanciran s strani Republike Slovenije, iz proračuna namenjenega za kulturo (NP-BUS-2019-2020) in bo sofinanciran tudi s strani Občine Krško, Občine Brežice, Občine Sevnica, Občine Radeče in Občine Kostanjevica na Krki, na podlagi pogodbe o financiranju in izvedbi projekta pri Valvasorjevi knjižnici Krško o financiranju in izvedbi projekta nakupa bibliobusa.

Projekt dobave v dveh fazah

V prvi fazi bo izbran dobavitelj AS Domžale d.o.o dobavil in pripravil podvozje novega bibliobusa, v drugi fazi pa izdelal še nadgradnjo in končni izdelek predal naročniku.

Knjižnica na terenu

Z nakupom bibliobusa želijo povečati uporabo knjižnice in omogočiti splošno dostopnost gradiva, informacij in storitev v knjižnični mreži knjižnice, tudi prebivalcem odročnejših krajev na območju občin Krško, Brežice, Sevnica, Radeče in Kostanjevica na Krki. Skupna vrednost naročila je 257.8000 evrov.

(bš)

valvasorjeva knjižnica krško
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja