Skip to main content
Petek, 22. september 2023
26.04.2022
08:47
Obnova CKŽ v Krškem
Foto: ePosavje.com
V sončnem ponedeljkovem dopoldnevu smo se zapeljali po prvem delu obnovljene Ceste krških žrtev v Krškem.

Po prvem delu obnovljene Ceste krških žrtev

KRŠKO Na delu Ceste krških žrtev v Krškem od starega mostu čez Savo do novega krožišča pri Stadionu Matije Gubca so v teh dneh začrtali cestne talne označbe ter uredili prehode za pešce. Za sprostitev prometa po tem delu ceste vsaj do Gubčeve ulice manjka še ureditev krožišča pri stadionu, krožišče bodo dokončali v naslednjih dneh. 

Prosijo za dosledno upoštevanja zapore ceste!

Iz družbe Kostak, d. d., ob tem sporočajo občanom, da dosledno upoštevajo postavljeno prometno ureditev na Cesti krških žrtev - saj gradbinci pripravljajo vse potrebno za asfaltiranje »grobih asfaltov« še pred prvomajskimi prazniki.

Asfaltiranje še pred prvomajskimi prazniki

Kot dodajajo, je prepovedana vožnja po pločnikih, saj ti niso namenjeni takšnim obremenitvam, prav tako se povzroča nepotrebna škoda in dodatna dela, nevarno je tudi za naše delavce. Kot je poudaril vodja gradbišča Aleš Grmšek, bodo s strani Kostaka dela zaključena v pogodbenem roku, Cesta krških žrtev pa bo odprta za promet nasjkasneje do 30. maja 2022. Tako namreč zagotavlja tudi partner pri projektu CGP, ki zagotavlja asfalterska dela in prometno opremo.

Obnova Ceste krških žrtev v treh fazah

Prva faza poteka od starega mostu čez Savo do križišča pri pokopališču, ocenjena je na 1,9 milijona evrov, od česar bo Občina Krško zagotovila 530 tisoč evrov. V drugi fazi bodo nadaljevali z ureditvijo ceste od pokopališča oz. stadiona do nakupovalnega središča, v zadnji tretji fazi pa z ureditvijo ceste od krške hidroelektrarne do starega mostu.

krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja