Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
05.11.2020
19:08
Dom upokojencev Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev Brežice so po testiranju v beli in sivi coni potrdili 13 novih okužb, v četrtek so nadaljevali s testiranjem zaposlenih in stanovalcev. Trije so v bolnišnični oskrbi.

Po testiranju v beli in sivi coni 13 novih okužb

Trije stanovalci v bolnišnični oskrbi

BREŽICE V Domu upokojencev Brežice so v sredo opravili testiranje skupine stanovalcev v beli in sivi coni in potrdili okužbe še pri 13 stanovalcih. S testiranjem stanovalcev in zaposlenih so sicer nadaljevali tudi v četrtek.

"Večina obolelih se počuti relativno dobro"

Kot pravijo v domu, so trenutno trije njihovi stanovalci na zdravljenju v bolnišnici. "Večina obolelih se počuti relativno dobro, bolezen poteka z blago simptomatiko. Domska zdravnica, dr. Marinček Zdenka, skrbi tudi za sprotno obveščanje svojcev o zdravstvenem stanju," dodajajo v sporočilu.

"Zaposleni se soočajo s prekomerno utrujenostjo"

V delovni proces se je vrnilo sedem sodelavcev, ki so virus preboleli

Kakor pravijo v Domu upokojence Brežice, se zaposleni vsakodnevno soočajo s prekomerno utrujenostjo. "Do sedaj so se v delovni proces vrnilo sedem sodelavcev, ki so COVID-19 preboleli. Kadrovsko pomoč nam nudi Zdravstveni dom Brežice, sodelavke iz naših delovnih enot, študentka in dijak. Vsi se trudimo po najboljših močeh nuditi vse potrebno, kar stanovalci in stanovalke v tem trenutku najbolj potrebujejo," dodajajo.

Dom upokojencev Brežice, oktober 2020

Kdaj in kam lahko pokličete za več informacij?

Med 10. in 11. uro ter med 14. in 15. uro

Glede podajanja informacij o zdravju stanovalcev prosijo, da jih pokličete med 10 in 11. uro ter med 14. in 15. uro na telefonsko številko 07 49 91 700. "Prosimo vas za razumevanje, da nas je zaradi izvajanja vseh potrebnih del in nalog težko dobiti na telefon," še sporočajo.

V ponedeljek jih je pred domom obiskal Peter Dirnbek

V ponedeljek je dan s pesmijo polepšal Peter Dirnbek. "S svojim nastopom na dvorišču doma in pozitivnim sporočilom nas je spravil v dobro voljo, za kar se mu najlepše zahvaljujemo. V teh časih nam to še posebno veliko pomeni," so še dodali.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam