Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
21.10.2019
18:52
Foto: ePosavje.com
V Krškem so dopoldne zamenjali eno od usmerjevalnih tabel pred krožiščem pod nakupovalnimi središči. Tablo, ki kaže proti novi krški obvoznici, do odprtja katere pa ni več daleč.

V ponedeljek so menjavali table, čakajo na uporabno dovoljenje

Čakamo na dan D

KRŠKO Zadnji manjkajoči del "polne" nove krške obvoznice, od krožišča v Žadovinku do tistega pri nakupovalnih središčih, je že skoraj "to". Na omenjenem odseku so uredili vozišče, položili asfaltno površino, zarisali črte, vmesno krožišče v Žadovinku je narejeno, zdaj čakajo samo še na "dan D." Ta je vsak dan bližje, v ponedeljkovem dopoldnevu namreč pred krožiščem pri nakupovalnem središču že zamenjali usmerjevalno tablo z novejšo podobo krožišča.

Čakajo na uporabno dovoljenje

"Obvoznica bo prevozna še v tem letu"

Ker nas je zanimalo, kako daleč je še do odprtja in prevoznosti ceste, smo vprašali na Občino Krško. Tam so nam odgovorili, da so dela v zaključni fazi. In da je potrebno za ta del obvoznice pridobiti še uporabno dovoljenje, "za kar bo potrebno še nekaj časa. Po načrtih bo obvoznica prevozna še v tem letu."

Obvoznica Krško

Projekt izgradnje krške obvoznice se bo končal po 12 letih gradnje. Direkcija Republike Slovenije za ceste je z izgradnjo obvoznice začela v letu 2007 z izgradnjo krožišča pri hidroelektrarni Krško, leto dni pozneje nadaljevala z izgradnjo mostu čez Savo pri hidroelektrarni Krško, leta 2013 pa so dokončali odsek do starega mostu čez Savo pri Vipapu. Letos februarja so odprli 274 metrov dolg most čez Savo v Žadovinku, julija letos še povezovalno cesto med krožiščem v Vrbini in delom do Vipapa, zdaj pa na odprtje čaka še zadnji košček v mozaiku z naslovom "Obvoznica Krško".

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

krško
ceste
video
fotogalerija

Pridružite se nam