Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
17.12.2021
12:58
Peš most čez Savo v Krškem
Grafika: ponting.si
Na četrtkovi decembrski seji občinskega sveta so svetnice in svetniki podali tudi nekaj pobud in vprašanj. Med njimi sta dve o peš mostu čez reko Savo v starem Krškem.

Svetniške pobude in vprašanja

KRŠKO Tako je svetnico Mileno Bogovič Perko (SDS) zanimalo, kaj občina namerava narediti s predvidenimi 2 milijoni evrov za peš most čez reko Savo. "Zanima me, kam boste preusmerili ta denar. Zdi se mi, da je 2 milijona evrov velik denar," je vprašala svetnica. Aleša Sušo (Levica) je prav tako zanimalo, kaj (in kdaj) bo z novim peš mostom ter nekaj vprašanj za odgovorne v Zdravstvenem domu Krško. Jože Žabkar (SDS) predlaga, da bi del nadomestila za omejeno rabo prostora namenili za razbremenitev stroškov električne energije. 

Matjaž Gomilšek (SDS) je pohvalili obnovljeno cesto v Vrbini in prihod sistema za izposojo koles Krčan. Gomilšek je vprašal še, ali se bo kaj premaknilo na projektu obnove vojaškega mostu ter kdaj bodo pri vrtcu v Dolenji vasi uredili območje urejenega prometa. Jožeta Olovca (SDS) pa je med drugim zanimalo tudi, kdaj bodo na Cesti krških žrtev uredili nov priključek proti Gori in Dunaju.

(eP)

krško
video

Pridružite se nam