Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
03.09.2020
08:10
Kot vsako leto, so tudi letos od 24. do 28. avgust 2020 v Mladinskem centru Krško skupaj z mladimi prostovoljci izvedli počitniške aktivnosti za otroke od 1. do 6. razreda osnovne šole.

Program obarvan s številnimi aktivnostmi

Po začetnem spoznavanju na uvodni dan smo se z otroci odpravili v Mestni muzej, kjer smo si najprej ogledali razstavo »80. so bila leta … v Krškem«, nato pa smo v »Črno–Belem gibu« odkrivali čar skupinskih plesnih in rajalnih iger, spretnostnih preizkusov in izštevank ter na koncu še ustvarjali z likovno tehniko monotipije. Drugi dan smo preživeli na Gradu Rajhenburg, kjer smo si ogledali izbrani del razstave Trapisti v Rajhenburgu in razglednice na razstavi Spomin na Brestanico - Brestanica na razglednicah. Druženje smo zaključili z izdelovanjem razglednic s črno–belimi motivi. Tretji dan nas je zabavala klovnesa Mici, ki nas je razveselila in poskrbela za zvrhan koš presenečenj. Po končani zabavi so otroci uživali v vožnji s svojimi skiroji, kotalkami in rolerji. Četrti dan je potekala delavnica kemijskih eksperimentov z Barbaro Ljubec, ki nam je prikazala številne zanimive kemijske poskuske nad katerimi so bili otroci navdušeni. Zadnji dan pa smo se navdušeno odpravili na Bazen Brestanica, po spletu okoliščin in nesporazumu na vlaku, nas je na cilj - na bazen - pripeljal avtobusni prevoznik Mirttours, Peter Mirt s. p., kateremu se posebno lepo zahvaljujemo za hiter odziv in brezplačen prevoz. Na bazenu smo se kopali, skakali, se zabavali in igrali ter tako zaključili letošnje počitniške aktivnosti.

Poleg vseh aktivnosti v dopoldanskem času so vsako popoldne potekale tudi ustvarjalne, športne in vodne igre, kjer smo se še dodatno zabavali in se veselili.    

Vsem otrokom želimo lep, poln smeha, zdrav in zabaven povratek v šolske klopi.

Matic Plankar
vodja počitniških aktivnosti

 

mc krško
krško

Pridružite se nam