Skip to main content
V Posavju -1.6° C Sreda, 19. januar 2022
27.12.2021
13:55
Foto: arhiv ePosavje
S spremembo in dopolnitvijo Zakona o osebni izkaznici, ki začne veljati 1. januarja 2022, bodo podaljšali uporabo pretečenih osebnih izkaznic do 27. marca 2022.

Pod katerimi pogoji pretečena osebna izkaznica še velja?

KRŠKO Kot so sporočili z Upravne enote Krško, so podaljšali uporabo pretečenih osebnih izkaznic do 27. marca 2022 za vse osebne izkaznice, ki jim je oziroma jim bo potekla veljavnost od 29. marca 2020 do 27. marca 2022, če v tem času ni prišlo do spremembe podatkov, navedenih na dokumentu, in ­če fotografija na osebni izkaznici še izkazuje imetnikovo pravo podobo.

Prehod meje s pretečeno osebno izkaznico ni mogoč

Tako bo uporaba pretečene osebne izkaznice mogoča le za izkazovanje istovetnosti in državljanstva na območju Republike Slovenije. "Uporaba osebne izkaznice v te namene pa ni mogoča, če je njen imetnik v tem času spremenil na osebni izkaznici vpisano osebno ime, prebivališče, datum rojstva, spol ali enotno matično številko občana (EMŠO) ali če mu je prenehalo državljanstvo Republike Slovenije ali če fotografija na osebni izkaznici ne izkazuje več njegove prave podobe," še dodajajo. Ob vsem pa še ena pomembna informacija, prehajanje državne meje s pretečeno osebno izkaznico ni mogoče.

(eP)

krško
upravna enota krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja