Skip to main content
V Posavju 7.4° C Ponedeljek, 22. 2024
15.06.2022
21:14
Vodovodni stolp, Brežice
Foto: Občina Brežice
V Brežicah so podaljšali rok za dokončanje del obnove Vodovodnega stolpa sredi mesta, je razvidno iz javno dostopnih podatkov. A to ni edina pomembna informacija, ki so jo sporočili.

Podaljšali rok za dokončanje obnove stolpa

BREŽICE Ob statični sanaciji vodovodnega stolpa v Brežicah bodo z rekonstrukcijo notranjosti stolp prilagodili novi namembnosti in obiskovalcem. Pot po stolpu od pritličja do razgledne točke nad vodohranom bo omogočena s stopnicami in dvigalom za do osem oseb. "Dvigalo naj bi bilo vse do vrha, kar pomeni, da boš lahko z dvigalom prišel čisto do konca, praktično v rezervoar, v katerem je bila v preteklosti voda. Zraven bodo tudi stopnice, kar pomeni, da boš lahko s stopnicami prišel do balkončkov," smo poročali ob januarskem obisku gradbišča.

Dodatni trije meseci

V torek so sporočili, da so izvajalcu del - zaradi spremembe konstrukcijske izvedbe projekta in ter spremembe dinamike izvajanja zunanje ureditve v povezavi z naknadno pričetim izvajanjem povezanega projekta (Paviljon), ki je vsebinsko povezan s predmetom javnega naročila - odobrili podaljšanje roka za dokončanje del za 3 mesece.

Nižja pogodbena vrednost

Ob tem so še zapisali, "da je pri pripravi aneksa št. 1 je prišlo do računske napake: Na ponudbeno ceno dodatnih del je bil 2x prištet DDV. Z aneksom 2 se napaka odpravlja (nižja pogodbena vrednost)."

brežice
vodovodni stolp

Pridružite se nam