Skip to main content
Torek, 16. april 2024
09.06.2022
13:06
Obnova ceste skozi Podgračeno, Brežice
Grafika: PISO
Konec lanskega julija so v Brežicah podpisali pogodbo za obnovo ceste skozi Podgračeno v občini Brežice, na cesti med Čatežem ob Savi in Slovensko vasjo. Zdaj je znano, da bodo dela podaljšali.

Sprva je bil predviden rok poletje 2022

BREŽICE V Podgračenem od lanske jeseni urejajo ceste, ko bodo poleg ureditve ceste (tam je bila nekoč nevarna zoožitev ceste), izgradili pločnik, uredili avtobusna postajališča, novo cestno razsvetljavo, uredili bodo odvodnjavanje in prilagodili ostalo infrastrukturo. V sredo so objavili, da podaljšujejo rok za zaključek gradbenih del.

 

Dela na avtocesti, obvoz pa prek predvidenega gradbišča

Kakor so zapisali v podpisanem aneksu k pogodbi, se je pokazal potreba po spremembi zaradi okoliščin, ki jih skrben javni naročnik / naročnik ni mogel predvideti. Razlog za podaljšanje roka je namreč zamik pričetka del. "Izvajalec je bil uveden v delo 30. julija 2021. Z deli bi morali pričeti 20 dni od uvedbe v delo, vendar to ni bilo možno, ker je bil zaradi del na avtocesti obvoz speljan preko predvidenega gradbišča. Izvajalec zato ni mogel pridobiti prometne zapore," so zapisali.

Nov datum: 28. oktober 2022

Zdaj so določili nov datum dokončanja vseh gradbenih del, na javnem razpisu izbrani izvajalec del mora ureditev ceste v Podgračenem zdaj dokončati do 28. oktobra 2022.

brežice
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja