Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
16.06.2022
13:35
Podelitev diplom na Fakulteti za turizem
Foto: Fakulteta za turizem UM
Nova generacija 38 diplomatov in magistrov brežiške Fakultete za turizem Univerze v Mariboru je v sredo, 15. junij 2022, prejela diplomske listine na slovesni podelitvi diplom.

Podelitev diplom na Fakulteti za turizem

BREŽICE Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je letos dobila sedmo generacijo diplomantov visokošolskega strokovnega, univerzitetnega in magistrskega študijskega programa Turizem, ki so svoje diplomske in magistrske listine prejeli v slovesnem ambientu Viteške dvorane brežiškega gradu. 21 diplomantom visokošolskega strokovnega študijskega programa, 14 diplomantom univerzitetnega in 3 diplomantkam magistrskega študijskega programa, ki so diplomirali med marcem 2021 in februarjem 2022, je diplomske in magistrske listine podelil dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Boštjan Brumen.

Fotogalerija (Foto: Luka Rudman):

 

Diplomante je na prireditvi nagovoril tudi župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je poudaril dobro medsebojno sodelovanje fakultete in Občine, ki tudi zaradi tega postaja turistično še bolj prepoznavna, po novem kot ena izmed štirih destinacij v Sloveniji, ki se ponašajo z najvišjim znakom Slovenija Green Destination Platinum.

Napolnjeno viteško dvorano Posavskega muzeja Brežice je nagovoril tudi predstavnik študentov, diplomant univerzitetnega študijskega programa Mark Zgrinskić, ki se je v svojem govoru zahvalil vsem, ki so sodelovali in pomagali pri njihovem uspehu ter se tudi hudomušno ozrl na skupne študentske dni.

Prireditev sta s svojimi pevskimi točkami popestrila Klara in Lovro, duet, ki prihaja iz lokalnega okolja, prireditev pa je povezovala doc. dr. Barbara Pavlakovič. Druženje so prisotni, po dveh letih podelitev brez gostov, nadaljevali v sproščenem vzdušju na prečudovitem grajskem dvorišču brežiškega gradu. "Ponosni smo na generacijo 2022, diplomantkam in diplomantom ter magistricam ob tej priložnosti še enkrat iskreno čestitamo za njihov uspeh in jim želimo veliko sreče, vztrajnosti na nadaljnji poti ter dobro unovčenje pridobljenega znanja," pravijo na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru.

fotogalerija
brežice
fakulteta za turizem

Pridružite se nam

Novice iz Posavja