Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
23.01.2021
13:16
Podpis pogodb za dva projekta na Lisci
Foto: Občina Sevnica
Občina Sevnica je s četrtkovim podpisom dveh izvajalskih pogodb pričela izvajati dva projekta, ki se navezujeta na nadaljevanje razvoja Lisce.

Celovita obnova Tončkovega doma na Lisci

V četrtek podpisali pogodbi za dva nova projekta

SEVNICA Kot pravijo na Občini Sevnica, projekta vključujeta ureditve obeh nadstropij Tončkovega doma, s čimer bo nastanitveni del doma v celoti obnovljen.

Preureditev 10 sob z 21 ležišči in sanitarijami

S projektom Centri interpretacije zavarovanih območij bodo prinesli pomembno pridobitev – med drugimi aktivnostmi bodo v Tončkovem domu na Lisci uredili namestitvene kapacitete, ko bodo preuredili 10 sob z 21 ležišči in sanitarijami. Tako bodo z ureditvijo sob v Tončkovem domu povečali dostopnost izobraževalnih, rekreativnih in turističnih vsebin za vse prebivalce in obiskovalce območja LAS Posavje. "Višina pogodbe znaša 182.345,54 evrov. Investicijo bo izvedel na javnem razpisu izbrani izvajalec, podjetje GPS GRAD d.o.o. Pogodbeni rok za zaključek del je 30. junij 2021," so sporočili z Občine Sevnica.

Pogodbeni rok za oba projekta 30. junij 2021

V sklopu projekta Z ribami do zdravja pa bodo obnovili in prenovili mansarso Tončkovega dom, ko bodo uredili 5 sob z 21 ležišči in sanitarijami. V mansardi bosta svoji mesti našla tudi razstavni prostor in prostor za druženje. Pogodbo v višini 151.453,77 evrov je Občina Sevnica podpisala z na javnem razpisu izbranim izvajalcem, podjetjem GPS GRAD d.o.o, pogodbeni rok za zaključek del je 30. junij 2021.

Dela ne bodo vplivala na obratovanje Tončkovega doma

In kot dodajajo v Sevnici, izvedba del ne bo vplivala na obratovanje Tončkovega doma na Lisci, ki obratuje v okviru aktualnih epidemioloških omejitev. Lisca je bila sicer v sneženem januarju zelo lepo obiskana.

(bš)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja