Skip to main content
V Posavju 16.8° C Sreda, 25. maj 2022
17.01.2022
20:50
Podpis pogodbe, rondo Šmarje
Grafika: Občina Sevnica
Na območju Šmarja v Sevnici gradnja nadvoza čez železniško progo Sevnica - Trebnje napreduje po načrtih. Ena od ureditev je tudi izgradnja krožišča, za gradnjo so podpisali sporazum o sofinancranju.

Izgradnja nadvoza čez železnico in krožišča tesno povezana

SEVNICA S četrtkovim podpisom sporazuma o sofinanciranju izgradnje krožišča Šmarje so naredili še en korak naprej. Na krožišče na regionalni cesti Boštanj–Planina bo navezan bodoči nadvoz s Savske ceste, ki ga občina gradi s podporo evropskih sredstev. Na Občini Sevnica pravijo, da sta projekta tesno povezana in soodvisna, "pri tem pa sta tako ministrstvo kot Direkcija za infrastrukturo, ki bo vodila projekt, izjemno aktivno prisluhnila potrebam lokalne skupnosti in dinamiki gradnje nadvoza."

Dela bodo začeli in končali še letos

V Sevnici načrtujejo, da bi z deli začeli in končali v letošnjem letu. Projektna dokumentacija za izgradnjo krožišča je sicer še v preverjanju.

Delež občine je na podlagi sporazuma tudi izgradnja 25-metrskega armiranobetonskega zidu v podaljšku krila desnega opornika v smeri proti bodočemu krožišču Šmarje, za katerega potekajo pripravljalna dela za temeljenje. "Gre za enega od več projektov na državni cestni infrastrukturi, pri katerih občina intenzivno sodeluje in predstavljajo pomemben prispevek k razvoju cestnega omrežja na območju sevniške občine," dodajajo v Sevnici. 

Dober milijon evrov

Ocenjena skupna vrednost del izgradnje krožnega križišča Šmarje po sporazumu je 1,05 milijona evrov, skupni delež Občine Sevnica bo okrog 20 odstotkov za ureditve površin za pešce, kolesarske steze in javne razsvetljave.

(eP)

sevnica
ceste

Pridružite se nam

Poglejte tudi