Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
19.01.2022
13:53
Cesta krških žrtev 55a, stavba nekdanje policijske uprave Krško
Foto: arhiv ePosavje
Ob koncu lanskega leta smo vam na naših straneh razkrili, da bodo Mestna občina Krško in Ministrstvo za notranje zadeve skupaj prenovili stavbo nekdanje policijske uprave na Cesti krških žrtev 55.

S podpisom pogodbe korak naprej do skupne obnove

KRŠKO V torek sta župan Mestne občine Krško Miran Stanko in minister za notranje zadeve Aleš Hojs v Krškem podpisala sporazum o sofinanciranju preureditve objekta nekdanje Policijske uprave Krško na Cesti krških žrtev 55, tako bosta ministrstvo in občina skupaj pristopila k obnovi tega propadajočega objekta sredi mesta.

Prostore v uporabi Upravne enote Krško zamenjali za prostore na CKŽ 55

Mestna občina Krško je decembra 2021 na podlagi menjalne pogodbe z Ministrstvom za javno upravo v zameno za prostore v uporabi Upravne enote Krško na naslovu CKŽ 14 postala lastnik pritličja in prvega nadstropja objekta nekdanje policijske uprave.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Z deli bodo pričeli predvidoma še v letošnjem letu

"S podpisom sporazuma sta minister Hojs in krški župan Stanko uredila lastniška razmerja med ministrstvom za notranje zadeve in občino ter pristopila k obnovi. Po pripravi projektne dokumentacije se bodo obnovitvena dela predvidoma začela še v letošnjem letu in po načrtih zaključila v sredini naslednjega leta. Mestna občina Krško načrtuje, da bodo v obnovljenih prostorih v njeni lasti prostori Ljudske univerze Krško," pravijo na Mestni občini Krško.

Po obnovi v stavbo enota iz Brežic in Ljudska univerza Krško

Ministrstvo za notranje zadeve je s podpisom sporazuma o sofinanciranju preureditve objekta pooblastilo občino, da v njihovem imenu in za njihov račun izpeljejo postopke javnega naročila tudi za izdelavo projektne dokumentacije, poleg tega pa sporazum ureja tudi bodoča lastninskopravna razmerja v stavbi, ki jo bo v delu lastništva Republike Slovenije uporabljala Policija in v delu lastništva Občine Krško Ljudska Univerza Krško. > PREBERI VEČ

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja