Skip to main content
V Posavju 17.2° C Sobota, 25. junij 2022
19.05.2021
16:30
Križišče na cesti Brestanica - Krško
Grafika: ePosavje.com
Točno 249 dni od objave javnega naročila za preureditev varnostno problematičnega križišča v Brestanici, na glavni cesti med Krškim in Sevnico, je pogodba z izvajalcem del vendarle podpisana.

Začetek preureditve križišča v Brestanici

KRŠKO V torek, 18. maja, so na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo podpisali pogodbo za ureditev območja križišča na državni cesti G1-5 med Krškim in Sevnico v Brestanici pri Gostilni Pečnik. S podpisom pogodbe so se tako končali postopki oddaje javnega naročila, ki je v začetku decembra lansko leto zastalo zaradi pritožbe enega od neizbranih podjetij na odločitev naročnika.

150 dni za dokončanje del

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so pogodbo za preureditev križišča v krožišče sklenili z izbranim ponudnikom, podjetjem Gradnje Boštanj, kjer so preureditev križišča ocenili na 379.074,34 evrov. Kakor je zapisano v podpisani pogodbi, mora izvajalec z deli začeti najkasneje v roku 20 dni po uvedbi v delo s strani inženirja, dela pa morajo biti dokončana v skladu s terminskim načrtom izvajanja dela, najkasneje 150 dni od uvedbe v delo. Z drugimi besedami, krožišče bi moralo biti v Brestanici urejeno nekje do konca letošnjega leta.

Več sledi.

Novo krožišče v Sevnici

Postavili bodo 37 metrov dolgo kamnito zložbo

Na območju nevarnega križišča bodo izgradili krožišče in obnovili vozišče v dolžini 354 metrov in izgradili površine za pešce. Ob tem bodo postavili oporno kamnito zložbo v dolžini 37 metrov ter uredili cestno razsvetljavo, odvodnjavanje, prometno opremo in signalizacijo ter priključke na parkirišče in k stanovanjskemu objektu.

Po tehničnem poročilu bo znotraj krožišča dvignjen notranji otok, med asfaltno vozno površino in začetkom notranjega otoka pa bodo položene granitne kocke (in ne asfalt z robnikom, kot je na krških mostovnih krožiščih).

(bš)

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja