Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
20.08.2021
12:37
Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki
Foto: arhiv ePosavje
Ministrstvo za infrastrukturo je avgusta izdalo še osem novih odločitev o podpori za operacije gradnje regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnost.

Za kolesarsko povezavo dve tretjini sredstev iz EU sklada

KRŠKO V okviru dogovora za razvoj regij je med izbranimi osmimi projekti, sofinanciranimi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, tudi kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki, za katero bosta občini Krško in Kostanjevica na Krki za skupni projekt prejeli 4,4 milijona evrov od celotne vrednosti projekta, ki znaša 6,7 milijona evrov.

V projektu izgradnje nove kolesarske povezave bodo na skupaj 19,5 kilometrih izgradili 9,7 kilometra ločenih enostranskih dvosmernih kolesarskih stez z vso potrebno opremo in ureditvami, uredili 2,4 kilometra kolesarskih povezav na obstoječih voziščih in postavili talne označbe. Na vozišču bodo uredili 5,5 kilometra kolesarskih pasov na vozišču, uredili 1,4 kilometra kolesarskih poti in 500 metrov večnamenskih poti, ki bodo namenjen tudi kolesarjem.

Projekt bodo zaključili do sredine aprila 2023

Kot pravijo na Občini Krško, bodo z deli predvidoma pričeli že letos in jih zaključili do sredine aprila 2023, postavljen datum zaključka je 15. april. Dela bodo potekala po posameznih zaključenih odsekih.

"Od skupne vrednosti 6,7 milijona evrov upravičeni stroški znašajo 4,7 milijona evrov, od tega bosta občini v letih 2021 do 2023 skupno prejeli 4,4 milijona evrov, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj nekaj več kot 3,5 milijona evrov, iz državnega proračuna pa nekaj manj kot 890.000 evrov," dodajajo v sporočilu.

Kolesarske povezave v Posavju

Posavje postaja kolesarska regija. V pogovoru nam je Milan Eržen, športni direktor profesionalne kolesarske ekipe Bahrain Victorious, povedal, da si kot kolesar težko želiš kaj boljšega, kot je kolesarjenje po Posavju. Dve kolesarski povezavi bodo dobili tudi v brežiški občini. Nedavno so podpisali pogodbo za izgradnjo kolesarske povezave med Brežicami in Dobovo, kmalu pa bodo začeli z urejanjem poti med Brežicami in Krško vasjo.

(bš, eP)

krško
kolesarstvo
kostanjevica na krki

Pridružite se nam