Skip to main content
V Posavju -1.1° C Sreda, 8. februar 2023
21.06.2019
10:19
Foto: Doroteja Jazbec
V poznem petkovem popoldnevu so predstavniki prostovoljnih gasilskih društev, predsednik Gasilske zveze Radeče in radeški župan sopodpisali Pogodbo o opravljanju javne gasilske službe v občini Radeče.

Pogodba o opravljanju javne gasilske službe v občini Radeče

RADEČE Ob navzočnosti poveljnika osrednjega gasilskega društva, PGD Radeče, Janeza Sonca, direktorice radeške občinske uprave, Brigite Stopar, podžupana Janeza Prešička in Daliborja Crljenkovića (eden od zaposlenih na Občini Radeče), so se sestali Martin Simčič (namesto predsednika PGD Radeče, Luke Suzića), Tilen Kmetič, predsednik PGD Svibno, Breda Šuligoj, predsednica PGD Jagnjenica in Roman Remih, predsednik PGD Vrhovo ter Rado Mrežar, predsednik Gasilske zveze Radeče in Tomaž Režun, župan Občine Radeče. ####### Istovrstna pogodba je bila nazadnje podpisana pred več kot desetimi leti, še v času županovanja Matjaža Hana, ko so veljali drugačni zakonski predpisi z vidika Zakona o gasilstvu in Pravil gasilske službe.

Novembrski obisk inšpektorice za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v PGD Radeče pa je kot posledico enega izmed ugotovljenih nepravilnosti prinesel s seboj tudi priporočilo o čimprejšnji ureditvi pogodbe o opravljanju javne gasilske službe glede na sedaj veljavno zakonodajo.

Ob tej priložnosti, ko so se sestali vodilni vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev radeške občine, je Tomaž Režun zbrane obvestil tudi o poteku projekta - nakupu nepremičnine, ki zajema 110 m² skladiščnih prostorov, 200 m² gostinskih-živilskih prostorov (pekarna in bar) ter 1300 m² zemljišča za namen ureditve lastnih prostorov PGD Vrhovo, kateri imajo sedaj svoje prostore v Prosvetnem domu Vrhovo. Po besedah Režuna pa bo nato večji naslednji investicijski projekt v medsebojnem sodelovanju med Občino Radeče in gasilstvom na radeškem območju nakup nove avtocisterne za osrednje PGD Radeče.

Doroteja Jazbec

radeče
gasilci

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja