Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
09.11.2020
11:11
Pogovor z direktorico Doma starejših občanov Krško
Grafika: ePosavje.com
V ponedeljkovem dopoldnevu smo se pogovarjali z Nušo Masnik, direktorico Doma starejših občanov Krško. "Veseli smo majhnih zmag in trenutno smo še vedno v majhnih zmagah," pravi sogovornica.

"Veseli smo majhnih zmag"

Pogovarjali smo se z direktorico Doma starejših občanov Krško

KRŠKO V Domu starejših občanov Krško trenutno skrbijo za 200 stanovalcev, doslej so med stanovalci zabeležili eno okužbo in širjenje virusa jim je uspelo zaustaviti. "V Domu starejših občanov Krško smo veseli majhnih zmag in trenutno še zmeraj v majhnih zmagah. Ne načrtujemo življenja za mesec dni naprej, ampak vsak dan "od enajste do enajste" - to je za čas, ko prihajajo rezultati brisov," nam je povedala direktorica Nuša Masnik.

Zahvala vsem sodelavcem za požrtvovalno delo v rdeči in sivi coni

Trenutno nimajo potrjeno okuženih stanovalcev

Trenutno imajo v domi dve zaposleni, ki sta COVID pozitivni, med stanovalci pa nimajo potrjene okužbe. "Imeli smo stanovalko v rdeči coni, okužba se ni razširila na nikogar, okužbo smo uspešno obvladali in gre na tem mestu vsa zahvala sodelavcem, ki so svoje delo požrtvovalno opravljali v rdeči coni in dalj časa v sivi coni - šlo je za 12-13 urno delo v opremi, kar je od zaposlenih zahtevalo veliko discipline in fizičnega napora," dodaja sogovornica.

In kako se stanovalci soočajo z novimi razmerami?

In kako se stanovalci soočajo z novimi razmerami? Direktorica pravi, da se "tako na nas in stanovalci pozna, da so naveličani tega. Vsi si želimo časa, ki je bil, ko smo se lahko družili, ko smo se lahko dotikali drug drugega in ko smo lahko, nenazadnje, sedli kamor smo želeli in se pogovorili s komer smo se želeli. Zdaj to ni možno, kakor so za nas omejitve zunaj, so omejitve tudi za stanovalce."

DSO Krško

Poskušajo vse, da fizična razdalja ne bi pomenila tudi socialne

"Veselimo se časa, ko se bo to vrnilo, da bomo lahko živeli na način, ki nam bo to dovoljeval."

V domu poskušajo narediti vse, da fizična razdalja ne bi pomenila tudi socialne razdalje. "Bila bi zelo krivična, če bi rekla, da si domišljamo, da je nek pogovor prek spletnih omrežij ali preko stekla enak, kot če ima nekdo obisk in se lahko dotakneš svojega ljubega, da čuti tvojo bližino," dodaja sogovornica.

"Veselimo se časa, ko se bo to vrnilo, da bomo lahko živeli na način, ki nam bo to dovoljeval. Ne bom rekla na star način, ker pravijo, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo."

Zahvala svojcem stanovalcev

Direktorica se je ob tem zahvalila svojcem stanovalcev. "Tudi iz njihove strani čutimo veliko podporo in se jim zahvaljujemo za razumevanje, za strpnost in tudi ko so možni stiki, da se tudi oni držijo vseh navodil za varne stike, da se okužba ni prinesla k nam."

(bš)

krško
koronavirus
video

Pridružite se nam