Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
26.06.2020
13:43
Pohod Planinskega društva Videm Krško na Grmado
Foto: Planinsko društvo Videm Krško
Prvo nedeljo v juniju je Planinsko društvo Videm Krško organiziralo tradicionalni pohod na Grmado, v počastitev praznika Občine Krško.

Tradicionalni pohod na Grmado

KRŠKO Nekateri ukrepi v zvezi s COVID-19 virusom so se v juniju sprostili in v društvu smo komaj čakali, da organiziramo kakšno skupno druženje in seveda pohod. Dan je bil lep in vroč, kar nas je pozitivno presenetilo glede na napovedi v začetku tedna.

Pohodniki smo bili razdeljeni v dve skupini. Prva skupina, v kateri je bilo 34 udeležencev, je ob 9. uri krenila po Bojanovi poti na Grmado. Druga skupina, v kateri so bili učenci OŠ Jurija Dalmatina in njihovi starši, je krenila po drugi poti. Štela je 50 udeležencev. Udeleženci so se dobro razpoloženi odpravili na pot in po dveh urah zmerne hoje, s krajšimi ustavljanji za drobne zanimivosti in lepe razglede, prispeli na Grmado.

Fotogalerija (Foto: Planinsko društvo Videm Krško):

Načelnik našega mladinskega odseka Tone je poskrbel za srečelov in otrokom na vrhu še popestril dogajanje. Pri koči je vse pohodnike čakal topel čaj. Na voljo je bila tudi malica za otroke, za odrasle pa slasten odojek. Toplo sonce, razgled in druženje po dolgem času, je prispevalo, da je pohod uspel ter, da smo vsi skupaj preživeli lep dan.

V prihodnje na naše pohode vabimo tudi vse ostale ljubitelje pohodništva, ki se do sedaj še niso ojunačili in se nam pridružili.

Planinsko društvo Videm Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja