Skip to main content
V Posavju 8.6° C Četrtek, 30. marec 2023
11.08.2021
10:13
Pohod po raških gričih
Foto: Anton Hruševar
V petek je Društvo upokojencev Raka v sklopu krajevnega praznika pripravilo druženje in pohod po raških gričih.

Pohod po raških gričih

KRŠKO Pohodnike je pot vodila mimo raškega župnišča in pokopališča do gorice Bajčevega hrama in na Vinji vrh, kjer jih je družina Žnideršič pogostila s kratkimi aperetivi in vodo, hkrati pa je sledil zelo lep pogled proti Gorjancem, Novemu Mestu pa skoraj do Zagreba. Po kratkem postanku so se pohodniki spustili nazaj do Zabuč, kjer so si ogledali raško obalo.

Pot so nadaljevali v Gradišče do Humekovih, kjer se je rodil znani sadjar in čebelar Martin Humek. Tu jih je z kratkim kulturnim programom pričakala predsednica društva upokojencev Fanika Metelko, vsem navzočim je nečakinja Humekovih Karin Humek, ki živi v Švici in je trenutno na dopustu v Sloveniji, predstavila še družinsko drevo in kot še pravi,  je ta v manjši obliki, zanj pa je porabila več let.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Ob veseli glasbi harmonike,je predsednica društva Dragici Humek izročila še simbolično darilo, gospa pa je dejala, da se počuti kot da bi bila ob takšnem petju in glasbi na ohceti. Pohod so kasneje nadaljevali do vile Cviček, katere lastniki so tudi potomci Humekovih, pa po vinogradniški poti na Senice, kjer so pohod zaključili pri Krošljevih. Celotni pohod po raških gričih je vodil Franc Bakšič.

Anton Hruševar

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja