Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
15.11.2019
19:14
Rastišče sreče, konferenca
Foto: Doroteja Jazbec
V četrtek je v prostorih Mladinskega centra Krško potekala zaključna konferenca projekta Rast(išče) sreče, v katerem so moči združile, obenem pa intenzivno vsaka na svojem območju delale z mladimi.

Pojnt Radeče do sedaj zabeležil 1400 obiskov mladih

V Radečah je roko nad projektom imel KTRC Radeče. Kot je povedala v.d. direktorice KTRC Radeče, Dubravka Kalin, radeško preventivno središče v povprečju beleži obisk 17-ih mladih uporabnikov na dan. Glede na to, da pred začetkom projekta sistematičnega dela z mladimi v občini sploh ni bilo, je to velik uspeh, obenem pa je to ravno takšna številka, ki je še obvladljiva (z vidika prostovoljcev, zaposlenih in tudi nastanitvenih kapacitet).

Sinonim za Rastišče sreče v Radečah je za veliko večino kar preventivno središče Pojnt, ki je od lanskega 5. septembra dalje urejeno v razstavnem prostoru radeškega doma kulture. Pojnt je pravzaprav postal mladinski center, ki je tudi strateško dobro izbran, saj se nahaja tik pod radeško šolo, zato se mnogi otroci po končanem pouku po stopnicah preprosto spustijo do nekdanje radeške kinodvorane in tam preživijo prijetne, koristne trenutke. Vsi tisti, ki so bili nekoč sami generacija mladih, se še dobro spominjajo Mladinskega kluba Radeče, ki je bil samoiniciativno ustvarjen predhodnik današnjega Pojnta. In če so nekoč prevladovala predavanja, kulturne in športne dejavnosti, koncerti in plesi ter tečaji, ob pogledu na današnje razmere ni težko ugotoviti, da se bistvo ohranja, le pristopi so se nekoliko prilagodili zdajšnjemu utripu življenja. V Pojntu se zbirajo večinoma učenci zadnje triade radeške šole, katerim je na voljo tudi pomoč pri šolskih nalogah, odkrivanje lastnih potencialov in razvijanje različnih uporabnih veščin.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Sicer so se zaključne (tiskovne) konference udeležili tudi župan Občine Radeče, Tomaž Režun, kateri je zbrane poleg prvih mož Sevnice, Krškega in Bistrice ob Sotli, tudi kratko nagovoril, direktorica radeške občinske uprave, Marjetka Lipec in uslužbenki radeške občinske uprave, Melita Simončič in Marta Ašič, kot tudi nekaj zaposlenih na KTRC Radeče, ki so bili v projekt tekom trajanja najbolj vpeti.

Kot je pred ogledom predstavitvenega videa o aktivnostih Rastišča sreče v Radečah dejala Kalinova, se projekt sicer glede na rok trajanja in dodeljena finančna sredstva, zaključuje, a preporoda mladinske dejavnosti kot aktivnega in kakovostnega preživljanja prostega časa nikakor ne bodo zanemarili, zato že aktivno iščejo načine, kako nadaljevati z začetim delom, katero je med mladimi in med občani sprožilo le pozitivne učinke.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja