Skip to main content
V Posavju 14.3° C Sreda, 18. maj 2022
18.08.2021
19:39
Poletje v Kostanjevici na Krki
Grafika: ePosavje.com
Reka Krka številnim obiskovalcem nudi ohladitev v vročih poletnih mesecih. Obiskali smo kopališče v Kostanjevici, ki velja za eno lepših in bolje urejenih kopališč pri nas, ter preverili utrip.

"Voda je čista, kopališča so fajn"

KOSTANJEVICA NA KRKI Letošnje poletje s sončnimi žarki ne skopari in vreme je kot nalašč za osvežitev ob Krki. Jan iz Novega mesta se je s prijatelji v Kostanjevico na Krki pripeljal s kolesi. "Voda je čista, kopališča so fajn, je fajn za skakati … Zabavno." Njegov prijatelj dodaja, da je voda veliko toplejša kot drugod. "Voda je čista, pesek je po tleh, voda je dovolj globoka za skok na glavo."

Iz Barcelone v Kostanjevico na Krki

Kopališče s pridom izkoriščajo tudi domačini. Gospa Stanka ga obišče vsak da. "Tole lepoto in tole, kar imamo tukaj, uživamo tristo na uro. Vsak dan prihajamo sem, vsak dan se kopamo dopoldne in proti večeru, ko ni več velike gneče, vročino pa preživimo v hiši."

Ker je veliko naravne sence, reka pa ni preveč globoka, je kopališče primerno tudi za družine z otroki. "Otroka imata rada naravo, najbolj pa jima je všeč ribolov, čeprav jima bežijo, a kljub temu uživata v reki," nam je povedala Yolanda iz Barcelone, ki se je v Kostanjevici ustavila za nekaj dni. "Prispeli smo z avtodomom, ostajamo zaradi lepega vremena in reke, v kateri lahko otroka plavata in se osvežita."

Jerele: "Spet so se vrnili tujci"

V poletnih mesecih je v Kostanjevici precejšnja gneča, zlasti ob vikendih, tako letošnji obisk oceni Marjan Jerele, ki v okviru mestne čolnarne izposoja čolne, na levem bregu Krke pa ima bar na plaži. "Lansko leto so bili zaradi korone zlasti slovenski gostje, ki odkrivajo celotno Slovenijo, letos pa so se spet vrnili tujci." Gre za goste iz Nizozemske, Belgije, Nemčije in Francije, izpostavi sogovornik.

(eP)

kostanjevica na krki
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja