Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
20.01.2021
17:42
Sevnica, oktober 2020
Foto: ePosavje.com
Tudi v občini Sevnica bodo popisovali škodo na stvareh zaradi posledic decembrskega potresa. Škodo so sicer zabeležili v 88 slovenskih občinah.

Popis škode po potresu v občini Sevnica

Do 1. februarja 2021 - najprej pokličite na Občino Sevnica

SEVNICA Popis bo v občini Sevnica izvajala občinska komisija po kriterijih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, informacije o sistemu in načinu popisa pa podajamo v nadaljevanju. Oškodovanci naj za popis škode najprej pokličejo na Občino Sevnica na telefonsko številko 07 81 61 200, in sicer do vključno 1. februarja 2021, ter sporočijo podatke, kot so ime in priimek oškodovanca, naslov prebivališča, lokacijo poškodovanih objektov, predmet škode, kontaktno telefonsko številko in e-naslov.

Škodo si bo ogledala občinska komisija

"Škodo na naslovu vsakega prijavitelja/oškodovanca si bo na terenu ogledala občinska komisija, ki se bo predvidoma najavila dan pred ogledom. Zaradi čim učinkovitejšega popisa škode na terenu naj oškodovanci pripravijo podatke, kot so parcelna številka, na kateri stoji poškodovani objekt, podatek o vrsti objekta, letu zgraditve objekta, neto uporabni površini poškodovanega objekta, davčno številko in EMŠO lastnika objekta, obvezne so fotografije o nastali škodi," pravijo na Občini Sevnica.

Škodo na kulturni dediščini bodo ocenili na Zavodu za varstvo kulturne dediščine

Ob tem dodajajo, da bo občinska komisija izvedla popis škode ter vse podatke in oceno škode vnesla v obrazec 3 – uničen objekt in obrazec 4 – delna škoda na objektih. Škodo na kulturni dediščini bo ocenjeval Zavod za varstvo kulturne dediščine.

(bš)

sevnica
potres

Pridružite se nam