Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
24.04.2020
14:19
Velik porast števila alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Od uveljavitve ukrepov za zajezitev epidemije COVID19 so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali 67 prometnih nesreč.

Velik porast števila alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč

Skoraj četrtino vseh nesreč povzročili pijanih vozniki

NOVO MESTO V teh 67 prometnih nesrečah sta umrli dve osebi, trije udeleženci so utrpeli hude poškodbe, 23 oseb pa je bilo lažje poškodovanih. Ob tem policisti pravijo, da so 15 prometnih nesreč oziroma kar 22,4% vseh nesreč povzročili vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. V teh nesrečah je ena oseba umrla, štirje udeleženci so utrpeli lažje poškodbe, v ostalih nesrečah pa je nastala premoženjska škoda.

Porast pijanih povzročiteljev nesreč

In kako je bilo v primerljivem lanskem obdobju? V enakem obdobju leta 2019 je bil delež alkoholiziranih povročiteljev prometnih nesreč 9,9%.

Tudi ta konec tedna preverjanje upoštevanja ukrepov

Policisti Policijske uprave Novo mesto bodo tudi ta konec tedna preverjali, ali državljani upoštevajo ukrepe, namenjene zajezitvi epidemije COVID19, ki se nanašajo na prepoved gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih in površinah in gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča. Ob tem bodo še posebej pozorni na kršitve cestno prometnih predpisov in pishofizično stanje voznikov motornih vozil.

Upoštevajte ukrepe COVID19

Upoštevajte cestno prometne predpise, za volanom samo trezni!

Ne izpostavljajte se tveganjem in nevarnostim v prometu

Vse voznike v cestnem prometu policisti pozivao, da dosledno upoštevajo cestnoprometne predpise, vozijo trezno in odgovorno in se ne izpostavljajo tveganjem in nevarnostim v prometu. Voznikom enoslednih vozil - motoristom in kolesarjem svetujejo, da poskrbijo za svojo vidnost in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu, predvsem voznikov motornih vozil.

(bš)

policija
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja