Skip to main content
V Posavju 10.3° C Sreda, 22. marec 2023
25.04.2019
19:33
Foto: Anton Hruševar
Na velikonočni ponedeljek je letos po nekaj letih bilo vreme naklonjeno blagoslovu motoristvo v Mirni Peči. Po nekaterih obvestilih preko zvočnika zbralo približno 15.000 obiskovalcev.

Blagoslov motorjev v Mirni Peči Za nekatere motoristke in motoriste naj bi se s tem blagoslovom začela motoristična sezona, hkrati pa je tudi vsaj večina cest že očiščenih od zimskega posipavanja, kar pomeni tudi bolj varno vožnjo. Po sv. maši so se na odru predstavili mirnopeški harmonikarji, seveda pa napovedovalec ni pozabil omeniti Lojzeta Slaka un pa njegove žene, ki se sedaj že več let udeležuje tega blagoslova.

Vse brez zastojev in nestrpnosti Veliko je bilo povedanega tudi o varni vožnji, sledil pa je še nagovor župana Andreja Kastelica in seveda blagoslov motorjev. Res, da je bila letos velika gneča ali udeležba, je treba pohvaliti organizatorja srečanja ali blagoslova, saj je prihod in odhod potekal nemoteno brez večjih zastojev ali nestrpnosti. Na samem blagoslovu je bilo dovolj hrane in pijače, smo se pa nekateri tako kot vsako leto oglasili še na kmečkem turizmu Krhin, kjer so nas tako kot pretekla leta postregli z domačimi dobrotami.

Anton Hruševar

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja